Minä tein näitä sukumme vastasyntyneelle tulokkaalle, tuolle suloisimmalle pienelle prinsessalle.
Nämä kuitenkin sopivat mainiosti meille jo hieman varttuneemmillekin prinsessoille, koska eihän elämässä voi mitenkään olla liikaa ruusuvettä sisältäviä cookieita?


Cookieiden (tätä se sitten on kun suomi ja englanti kohtaavan kielten maajoukkuekentällä!) vaikein osuus oli ruusuveden hankinta, meiltä Hämeenlinnasta sitä löytyi keskustassa sijaitsevasta luomu- ja herkkukaupasta.
Voit jättää sen poiskin, mutta minä tykkäsin kovasti siitä hienosta ruusuisesta mausta, jonka se toi mukanaan. Näiden valmistus ei kuitenkaan kaadu ruusuveden puuttumiseen.

Alkuperäinen resepti löytyi uusimmasta Glorian Ruoka ja viini-lehdestä just kun etsiskelin sopivan tyttömäistä leipomisideaa.

Tarvitset

 

100 g voita

2 dl fariinisokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
½ tl ruokasoodaa
100 g valkosuklaata (plus 50-100 g koristeluun)
2 tl ruusuvettä

(Minä lisäsin omaan taikinaani vielä pari ruokalusikallista vettä, mutta käytössä oli tosi pieni kananmuna.)

Vaahdota voi ja sokeri, lisää muna ja sekoita.
Sekoita jauhot ja ruokasooda toisiinsa ja lisää se taikinan joukkoon. Murskaa valkosuklaa rouheeksi (minä tein isohkoja palasia koska tykkään ylläreistä cookieiden sisällä) ja lisää se taikinaan. Lisää ruusuvesi.
Sekoita taikina ja muotoile pellille pyöreitä keksejä. Keksit leviävät hieman uunissa, joten älä paista niitä hirveän tiiviisti.

Paista vajaa 10 minuuttia 200 asteessa ja anna jäähtyä. Koristele sulatetulla valkosuklaalla. Tästä taikinasta tulee 10-15 keksiä niiden koosta riippuen.

Jos viet näitä tuliaisiksi niin jätä illaksi pari myös itsellesi. Syö salaa muilta, olethan ansainnut pientä prinsessakohtelua. Etkö muka?

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ote elämän kevyeltä laidalta: musiikkia, ruokaa, kirjoja. Ja kuohuviiniä ja suklaata. Tietenkin.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015

Kategoriat