Jääkaapista löytyi puolikas pussi juustoraastetta perjantai-illan sloppy joen jäljiltä. Ja sehän ei siis käy että ruokaa heitettäisi roskiin! 

Mitä siis saa aikaiseksi juustoraasteesta? Hetken kaivelua ja tadaa, sieltä samasta jääkaapista löytyi myös kaksi puolikasta rasiaa kirsikkatomaatteja. (Siihen verrattuna että meuhkaan ruoan poisheittämisestä, meidän jääkaapista löytyy yllättävän paljon kaikkia elinkaarensa loppupäässä olevaa elintarviketta..)

Tein piiraspohjan mm turkkilaisesta jugusta ja perunamuussijauheesta. (Molempia löytyi avatut pakkaukset, sopivat juuri tämän jämäpiiraan henkeen.) Päälle ripottelin ne nahistuneet, siivutetut kirsikkatomaatit ja muutaman basilikan lehden. Maustoin piirakan suolalla ja mustapippurilla ja päälle tuli sitten se kaiken tämän aloittanut juustoraasteen jämä. 

Päälle tuli normaali munamaito (paitsi että tein senkin siitä turkkilaisesta jugusta) ja uuniin. 

Paistoin aika matalassa lämpötilassa (siis alle 200 astetta) koska tuore basilika saattaa palaa ja kitkeröityä kovassa lämpötilassa. 

Tuloksena oli just sopiva sunnuntai-illan iltapalapiirakka. 

 

Erinomaista huomista maanantaita kaikille! 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ote elämän kevyeltä laidalta: musiikkia, ruokaa, kirjoja. Ja kuohuviiniä ja suklaata. Tietenkin.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015

Kategoriat