Kollegani vinkkasi Sikke Sumarin rapeista aamiaissämpylöistä juuri kun jääkaappini alkoi olla parin viikon flunssamakailun vuoksi ihan typötyhjä. Heijaa, tuoretta leipää flunssataloon!
Ohje löytyy netistä varmaan monestakin paikasta, tässä vielä kertaalleen.

 

Tarvitset

 

7.5 dl vettä
25 g tuorehiivaa
1 rkl suolaa
1,5 dl ruisjauhoa
2 dl kokojyväjauhoja, spelttiä, grahamjauhoja
n. 10 dl vehnäjauhoja

Minä tein omat sämpyläni kuivahiivalla ja se onnistui mainiosti niinkin.
Vesi voi olla kylmää, pitkä kylmäkohotus hoitaa asian. Sekoita siis ainekset yhteen ja anna nousta kylmässä aamuun.
Lämmitä uuni 225 asteeseen ja paista sämpylöitä 35 minuuttia.

HUOM! Tässä reseptissä parasta on, että voit säilyttää taikinaa kylmässä. Minäkin paistelen näitä aina pari kerrallaan ja taikinatiinu odottelee parvekkeella seuraavaa käyttöä. Huomenna on muuten tulossa oikein mainio linssikeittoresepti, ja nämä sämpylät sopivat lämpimän keiton kanssa hienosti. Kannattaa siis säästää taikinaa! :)
Jauhoja käytin todella paljon vähemmän kuin tässä reseptissä, mutta se riippuu aina olosuhteista ja jauhoista ja varmaan kuun asennostakin. Käytin omiini vain ruis- ja vehnäjauhoja.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (3)

Vierailija

Missä lämpötilassa taikinaa voi ulkona pitää? Pakkasasteet? Kesälämpötilat? Vähän tarkennusta kaipaisin...

Chocolate and sparkles
Liittynyt7.9.2015

Taikina tulee olla jääkaappilämpötilassa, pakkasella tai kesällä en siellä pitäisi. Samanlainen kylmäkohotus siis kuin esimerkiksi pizzataikinassa. :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ote elämän kevyeltä laidalta: musiikkia, ruokaa, kirjoja. Ja kuohuviiniä ja suklaata. Tietenkin.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat