Salviapasta on todella briljantti ruoka siinä mielessä, että se maistuu ihanalta, juuri sopivan erikoiselta ja se valmistuu melkeinpä siinä ajassa kun etsit jotain katsottavaa Netflixistä. Todellakin siis sellainen ruoka, jota voit syödä sohvalla hiljaisessa kodissa juuri siinä hetkessä kun saat itse päättää mitä syödään ja mitä katsotaan.
Punaviini sopii tämän kylkeen hienosti, onhan salvia aika voimakas yrtti. Nautiskele omasta ajasta ystäväiseni!
(Olen muuten kirjoittanut tästä aiemminkin, mutta mitäpä siitä.)

Yhteen annokseen tarvitset

tuorepastaa tai ihan normispagettia
puoli ruokalusikallista voita
4-5 salvianlehteä
pari teelusikallista raastettua sitruunankuorta
mustapippuria
suolaa
parmesaania raastettuna

Keitä pasta pienessä kattilassa hyvin suolatussa vedessä. Kun pasta on valmista, kaada se pois kattilasta, ota talteen puoli desiä keitinvettä. Laita voita kattilaan ja heitä sulaneen voin sekaan salvianlehdet ja raastettu sitruunankuori. Anna makujen sekoittua toisiinsa pari minuuttia ja kaada pastat sekaan. Jos seos on kovin kuivaa, lisää vielä hieman talteenottamaasi keitinvettä. Itse en kaipaa ylimääräistä kosteutta pastan kanssa, joten jätän tuon veden lisäämättä melkeinpä kaikilla kerroilla.

Sekoita ainekset yhteen ja kaada lautaselle. Pastapihtejä käyttämällä saat toki ravintola-annosfiilistä.
Raasta päälle parmesaania ja nautiskele.



 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ote elämän kevyeltä laidalta: musiikkia, ruokaa, kirjoja. Ja kuohuviiniä ja suklaata. Tietenkin.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015

Kategoriat