Jos elät sellaisen mielenhäiriön aikaa, että olisi ”niin kiva antaa jotain itsetehtyjä lahjoja” niin tässä ohje sinulle!

Itselläni tuo idylliajatus on taas lähtenyt ihan käsistä ja siksi minimaalisessa kotikeittiössäni valmistui eilen parisataa pienenpientä näkkileipää.
Ohje on uusimmasta Glorian Ruoka&viini-lehdestä, joskin tuunattuna. Jätin yrtit pois ja tein ihan vain suolakidenäkkäriä, koska rosmariini, timjami ja muut vahvat yrtit eivät kaikille maistu.

 

Ohjeesta tulee n. pellillinen tai n. 35 pienellä piparimuotilla muotoiltua näkkäriä.

Tarvitset

 

25 g sulatettua voita
1 dl vettä
pienen murusen tuorehiivaa (alkuperäisessä ohjeessa lukee 1/10-osa kokonaisesta)
1 rkl suolaa
1 rkl hunajaa

2 dl vehnäjauhoja
2 dl ruisjauhoja

Sulata siis voi ja anna sen jäähtyä. Lämmitä sen jälkeen vesi kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva siihen. Sekoita ja lisää hunaja ja suolaa. HUOM! Jos aiot käyttää suolakiteitä koristeluun niin käytä suolaa tässä vaiheessa säästeliäästi. Kiteet putoavat helposti pois mutta toisaalta liika suolakin on ällöä. (Kyllä, ällö on virallinen aikuistermi, ei vain teineille varattu adjektiivi.)
Sekoita joukkoon jauhot ja lisää viimeiseksi jäähtynyt voisula.

Anna taikinan huilata kylmässä n. 30 minuuttia. Laita sen jälkeen uuni lämpiämään 225 asteeseen ja kaulitse ¼-taikinaa ihan ohueksi levyksi. Voit paistaa koko taikinalevyn tai sitten irrottaa näkkileivät jo tässä vaiheessa piparimuoteilla.

Paista 5-8 minuuttia, ripottele suolakiteet kuuman näkkärin päälle ja anna jäähtyä pellillä.

Voit ilman muuta maistaa muutaman vaikka antaisitkin nämä lahjaksi. Jos satut vahingossa syömään kaikki suuren sinihomejuustokimpaleen kanssa niin älä huoli, näitähän on helppo tehdä lisää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ote elämän kevyeltä laidalta: musiikkia, ruokaa, kirjoja. Ja kuohuviiniä ja suklaata. Tietenkin.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015

Kategoriat