Edit: Kiitos kommentoijalle, reseptistä oli unohtunut sokeri! Nyt lisätty. T. Hajamielikko

 

En ole itse mikään makeiden leivonnaisten ystävä, mutta näitä spinnyjä otin toisenkin puolikkaan. Olipa hyviä! Meidän perheeseen on jostain syystä lanseerattu sellainen tapa, että jokainen loma aloitetaan pullalla. En tiedä mistä se tapa tuli, mutta joka kesä kun katselen Aku Ankka-kasan kanssa pullaa syövää tytärtäni, ymmärrän, että tämä tapa on ja pysyy.

Tämä hiihotoloma aloitettiin spinnyillä, ja reseptillä, jota olen tässä vuosien varrella säätänyt suuntaan jos toiseenkin. Näihin tarvitset

2,5 dl maitoa
25 g hiivaa
1 muna (ja toinen voiteluun)
1 dl sokeria
100 g voita
vehnäjauhoja

2,5 dl fariinisokeria
1,5 tl kanelia
100 g voita

kuorrutteeseen tarvitset

n. 100 g vaniljatuorejuustoa (tai maustamatonta, lisää siinä tapauksessa 1 tl vaniljasokeria)
n. 50 g voita
3 rkl vettä
1 dl tomusokeria

Tällä määrällä kuorrutetta tulee PALJON, voit myös puolittaa määrät ja tehdä vähemmän.

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi, liuota hiiva siihen. Lisää muna ja sekoita. Lisää sokeri ja sen jälkeen
jauhoja desi kerrallaan ja sekoita. Lisää pehmeä voi ja vielä hieman jauhoja jos taikina on liian pehmeää.
Vaivaa kimmoisaksi taikinapalloksi ja nostata kaksinkertaiseksi.

Kauli taikina levyksi. Sekoita fariinisokeri ja kaneli yhteen. Sulata voi pehmeäksi. Voitele taikinalevy voilla ja lisää sitten sokeri-kaneliseos. Rullaa tiukaksi rullaksi ja leikkaa tasakokoisiksi paloiksi.

Nostele pullat vuokaan ja anna nousta hetki. Voitele pullat ja paista 200 asteessa kypsiksi.

Sekoita huoneenlämpöinen voi ja tuorejuusto yhteen, lisää tomusokeri vähän kerrallaan ja sitten vesi.
Levitä kuorrute hieman jäähtyneiden pullien päälle, odota hetki ja tadaa, nyt voit keittää kahvit.
 

Kommentit (2)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ote elämän kevyeltä laidalta: musiikkia, ruokaa, kirjoja. Ja kuohuviiniä ja suklaata. Tietenkin.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015

Kategoriat