Terkkuja kuuden päivän vapaalta! Huh miten tarpeeseen tämä tuli. Tämä kyllä hieman laiskistaa.. kaikkea kivaa jaksaa ja viitsii kyllä tehdä, mutta imuroida ei ole kukaan viitsinyt. (Lattialla lojuvien murujen määrästä päätellen ikinä.) 

Joulukarkkitestin ehdin jo tehdä, ja tässä tämä ihana resepti jakoon. En ole oikein hirveän tuttu näiden Nutella- ja maapähkinävoijuttujen kanssa mutta nyt ostin maapähkinävoita ekan kerran. Ja sehän onkin näköjään ihan iisisti löydettävissä eikä mikään erikoiselintarvike. 

Joka tapauksessa, tässä oiva joulukarkkiohje suoraan uusimmasta Glorian ruoka&viinistä. 

 

Pohja:

150 g pehmeää voita

3,5 dl vehnäjauhoja

0,5 dl muscovadosokeria (laitoin normia)

2 tl vaniljasokeria

Täyte: 

3 dl kuohukermaa

175 g voita

2 dl fariinisokeria

0,5 dl tummaa siirappia

Väliin:

2 dl maapähkinävoita

Lisäksi sormisuolaa

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Kuutioi voi ja sekoita se jauhojen, sokerin ja vaniljasokerin kanssa kulhossa tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina leivinpaperilla päällystetylle leivinpaperille noin 20*30 cm:n kokoiseksi levyksi. Paista uunin keskitasoöla 20-25 minuuttia. (Itse lisäsin taikinaan pari ruokalusikallista vettä, oli niin muruista.) 

Mittaa täytteen aineet kattilaan ja keitä keskilämmöllä sekoitellen 20-30 minuuttia tai kunnes kinuski on sakeaa. (Keitin n. 50 minuuttia, otin lämpötilan varman päälle koska olen elämäni aikana polttanut äärettömän paljon toffeeta kattilan pohjaan.) Anna jäähtyä. 

Levitä maapähkinävoi jäähtyneelle pohjalle. Kaada kinuski maapähkinävoin päälle ja siirrä leivonnainen jääkaappiin jähmettymään noin 30 minuutiksi. 

Leikkaa levy terävällä veitsellä annospaloiksi. Ripottele paloille sormisuolahiutaleita. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ote elämän kevyeltä laidalta: musiikkia, ruokaa, kirjoja. Ja kuohuviiniä ja suklaata. Tietenkin.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015

Kategoriat