Naapuri soitteli ovikelloa ja työnsi pimeään eteiseeni (PIENENPIENTÄ haastetta eteisen valon kanssa, huoh) pussillisen suppilovahveroita. Ne piti kohtuunopeasti jalostaa pakastettavaan muotoon ja suolainen piirakkahan pelastaa aina tuollaiset tilanteet. Hirveän nopeaa tehdä, säilyy pakkasessa ja maistuu aina hyvältä. Myös pakastamisen jälkeen, olettaen että se sinne asti pääsee.

Tähän piiraaseen tarvitset

suolaisen piirakan pohjan (osta kaupasta tai tee luottoreseptilläsi)
1 keltasipuli
n. 1 l suppilovahveroita (ei ole ihan niin justiinsa tuon määrän kanssa)
muutama siivu pekonia
hieman auramurua
2 dl ruokakermaa
1 muna
hieman juustoraastetta

Pilko sipuli pieneksi hakkeeksi, puhdista ja huuhtele sienet. Paista sipulihake ja sienet pannulla. Paista myös pekonisiivut.
Levitä sienet piiraspohjalle, lisää pekonimuru ja aura. Ole varovainen auran kanssa. Sen tulisi tuoda tähän hieman suolaista syvää makua, ei peittää alleen suppilovahveron hyvää aromia.

Sekoita muna, ruokakerma ja juustoraaste yhteen ja kaada sienten päälle.


Paista piirasta 200 asteessa n. 30 minuuttia tai kypsäksi asti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ote elämän kevyeltä laidalta: musiikkia, ruokaa, kirjoja. Ja kuohuviiniä ja suklaata. Tietenkin.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015

Kategoriat