Tämä resepti jäi matkaan joskus HS:n Kuukausiliitteen ruokaosiosta, ja sittenhän se iloiseksi yllätyksekseni löytyi myös Kuukausiliitteen keittokirjasta. Rahkaletut sopivat mainiosti niin aamiais- kuin iltapalapöytäänkin. Ja mihin tahansa ruokahetkeen näiden väliin.
Alkuperäisessä reseptissä suositeltiin höysteeksi sitruunalla maustettua smetanaa ja vadelmahilloa, mutta minä tykkään lakkahillosta. Tykkään siitä kyllä muutenkin, joten siinä mielessä arvioni ei ole objektiivinen. Isäpuoleni syö näitä smetanan kanssa, mutta toisaalta hän syö smetanaa melkeinpä kaiken kanssa. Kuten myös hilloa. Hmm. Todettakoon siis, että perheestämme ei tässä asiassa objektiivisuutta löydy, mutta syrnikkejä suositellaan koko porukan voimin!

 

Tarvitset

 

1 prk maitorahkaa
3 kananmunaa
1 dl vehnäjauhoja
½ dl sokeria
hieman suolaa
voita paistamiseen

Sekoita ainekset (paitsi voi) yhteen, sekoita varovasti. Tätä taikinaa ei tarvitse eikä saa vaivata.
Anna taikinan turvota vartin verran. Minä olen kärsimätön ja alan paistaa näitä viimeistään siinä kymmenen minuutin kohdalla, mutta ole fiksumpi ja anna taikinan turvota rauhassa.

Kuumenna pannu ja paista pieniä, pulleita syrnikkejä voissa.

Olen muuten huomannut, että maitorahkalle on käynyt samoin kuin piimälle. Ei ole enää olemassa sellaista Ihan Tavallista Maitorahkaa tai Ihan Tavallista Piimää. Kaikki on jotain proteiini-, vähärasvainen-, terveysmaitorahkaa.
Osta siis jotain sellaista maitorahkaa, joka on lähimpänä ihan tavallista sellaista. Minä käytin jotain pehmeää ja yritin ostaa ihan täysrasvaista kamaa. Vaikeaa leipoa mistään rasvattomasta!
 

Kuitenkin: nautiskele syrnikeistä.

 

 

 

Kommentit (2)

Vierailija
1/2 | 

Hei! Resepti kuulostaa kokeilemisen arvoiselta. Miten paljon rahkaa on purkissa, grammoina tai ml:na? Kysyn tätä siksi, koska asun Aankomaissa. Meillä rahka on kosteampaa kuin Suomessa ja se myydään 500g purkeissa. Pienemmät purkit sisältävät hilloja kuten kaikki aamiaisrahkat Suomessakin. Terkut, Marjatta

Chocolate and sparkles
Liittynyt7.9.2015

Hei Marjatta, terkut aurinkoisesta Suomesta! Olen käyttänyt näihin 250 gramman maitorahkapurkkia, muistaakseni joskus myös sitä 200 gramman purkkiakin. Käyttämäni rahka on aika jämyä, joten tuota mainitsemaasi kosteampaa kamaa laittaisin hieman vähemmän. :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ote elämän kevyeltä laidalta: musiikkia, ruokaa, kirjoja. Ja kuohuviiniä ja suklaata. Tietenkin.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015

Kategoriat