Valiolla on mainio mifusuikaleresepti, jolla saa tehtyä hyvää intialaista ruokaa ihan kotikeittiössä. MInä käytin tässä mifusuikaileita, mutta tämä toki onnistuu kanastakin jos kasvisruoka ei kiinnostele.
Kirjoitan tähän nyt tämän oman, hieman sovelletun versioni reseptistä. Tämä ruoka on muuten äärettömän helppo ja nopea tehdä, mutta marinointi vie muutaman tunnin aikaa.

Kahteen mifutandooriannokseen tarvitset

250 g paprika-chilimifusuikaleita (tai kanaa)
1-2 cm pala raastettua tuoretta inkivääriä
3 valkosipulin kynttä raastettuna
puolikkaan sitruunan mehu
1-2 tl punaista currytahnaa
1-2 tl garam masala-maustetta
0,5 dl ruokaöljyä

basmatiriisiä

Laita mifut tai kanat kulhoon, sekoita mausteet sekaan ja anna marinoitua 3-4 tuntia kansi päällä.
Kun mifu tai kana on marinoitunut, keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.
Kun riisi on valmista, laita pannulle hieman öljyä ja paista mifuihin paistopinta. Ne ovat muuten kypsiä, eli pitkää paistoa ei tarvitse. Jos teet ruoan kanasta, paista kanat kypsiksi.

Tämä ruoka maistuu hyvältä jugurttikastikkeen kanssa. Jos siis haluat tehdä tähän kylkeen hyvän valkosipulisen kastikkeen, tarvitset siihen

muutaman sentin pätkän kurkkua
1- 2 dl turkkilaista jugua
pari valkosipulin kynttä
hieman suolaa
hieman hunajaa tai ripauksen sokeria

Raasta kurkut ja valuta raaste. Sekoita se sitten jugurttiin, sekoita puristettu tai raastettu valkosipuli joukkoon ja mausta.



 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ote elämän kevyeltä laidalta: musiikkia, ruokaa, kirjoja. Ja kuohuviiniä ja suklaata. Tietenkin.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015

Kategoriat