Tiedättekö ettei Suomessa ole tällä hetkellä yhtään kerrostaloa jossa ei haisisi keitetty lanttu heti kun avaa ulko-oven? Hyvänen aika. 

 

Oma pieni lantunvastainen mielenilmaukseni hoitui mausteisella thaikeitolla, joka syntyi nopeasti ja oli aivan loistava maanantairuoka. Voisin tarjoilla tätä myös lauantaisin viinilasillisen kanssa tai torstaisin sporttailun jälkeen tai vaikka kesällä mökillä. 

Tällaisen keiton reseptejä löytyy netistä hyvinkin paljon, tässä se jonka itse yhdistelin monista löytyneistä. 

 

Kuullota sipulia currytahnassa kattilassa. (Käytin punaista tahnaa, jossain luki että myös niitä voimakkaampia kannattaa kokeilla.) Lisää kanapalat (käytin pilkottuja minuuttileikkeitä) ja kypsennä. 

Lisää porkkanaviipaleet ja anna kypsyä hetken. Lisää sitten kookosmaito (200 ml) , vettä (3 dl) puolikas kanaliemikuutio ja ruokalusikallinen soijakastiketta. Anna kiehahtaa. 

Lisää tämän jälkeen hienonnettu chili (puolikas), ruokalusikallinen fariinisokeria ja parin sentin pala raastettua inkivääriä . 

Anna sekoittua, lisää pilkottu nuudelikakku ja anna kiehua viidestä kymmeneen minuuttiin. Minä käytin munanuudeleita koska käytän niitä melkeinpä aina kaikessa, vaihtoehtoja löytyy tähänkin. 

Tästä tuli näillä määrillä noin kolmen lautasellisen keitto, tee tuplat jos on enemmän syöjiä tai jos syöt monta päivää tätä samaa. Käytin noin ruokalusikallisen currytahaa, lapsonen valitteli liemen tulisuutta. Syön huomenna lounaaksi sen viimeisen lautasellisen, sitten näkee kuinka liemi on vielä yön aikana maustunut. 

 

Joka tapauksessa tämä oli mainio keitto, helppo ja nopea tehdä ja sisältää aika perusaineksia. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ote elämän kevyeltä laidalta: musiikkia, ruokaa, kirjoja. Ja kuohuviiniä ja suklaata. Tietenkin.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat