Tämä thaimaalainen kalapata valmistuu hirvittävän nopeasti ja jos et ole kalaruokien ystävä, voit mainiosti tehdä tämän myös kanasta. Kuvassa näkyy kanaversio koska torstain kala-annokset tuli kuvattua niin hämärässä. Testaa siis kumpaa tahansa!

Tarvitset

thairiisiä kahdelle

kaksi kuhafilettä ja katkarapuja TAI 2-3 kanafilettä
400 ml kookosmaitoa
suolaa
öljyä paistamiseen
1 tl punaista currytahnaa
1 tl sitruunanruohotahnaa
1 tl raastettua inkivääriä
2 valkosipulinkynttä
1 sipuli
1 lime
1 punainen chilipalko
korianteria

Jos teet tämän kanasta, pilko kanafileet suikaleiksi ja paista ne kypsiksi ensin.

Pilko sipuli ja valkosipuli. LIsää pannulle öljyä, anna kuumentua ja lisää sitten sekä curry- että sitruunanruohotahna. Anna maustua hetken ja lisää sitten pilkottu sipuli ja valkosipuli. Lisää kanat jos käytät niitä, jos käytät kalaa niin odottele niiden kanssa vielä hetki. Keitä riisi.
Lisää pannulle kookosmaito, raastettu inkivääri, puolikkaan limen mehu ja limen raastettu kuori.
Anna kiehahtaa ja maustua ja lisää sitten pilkottu kuha. Anna kalan kypsyä, siihen ei mene hirveän kauaa ja lisää sitten katkaravut.

Mausta hienonnetulla korianterilla ja tarjoile keitetyn riisin kanssa.

Jos käytät kanaa, paista ne ensin kypsiksi. Kaada ne sitten odottelemaan toiselle lautaselle, lisää pannulle hieman öljyä ja lisää currytahna, sitruunanruohontahna ja sipulit. Paahda hetken, lisää kanat pannulle ja sitten kookosmaito ja mausteet perään. Keitä mausteet yhteen ja tarjoile.

Kärsin (no okei, en kärsi) pienestä korianteriasennevammasta ja hieman sitä tässäkin vierastin. Kävikin kuitenkin niin, että tässä se korianteri ei hyppää yhtään silmille ja maistuu jopa hyvältä. En kuitenkaan aio kertoa tätä kellekään, olenhan monta vuotta äänekkäästi inhonnut korianteria. Siitä mitään tule jos yhtäkkiä annetaan periksi asioissa.. ;)

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ote elämän kevyeltä laidalta: musiikkia, ruokaa, kirjoja. Ja kuohuviiniä ja suklaata. Tietenkin.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat