Paistettu riisi on kotitekoisenakin älyttömän hyvää, mutta nyt törmäsin vielä reseptiin, jossa sitä syötiin maapähkinävoikastikkeen kanssa (tsekatkaa täältä! http://52weeksofdeliciousness.com/)  ja sehän oli kuin kirsikka kakun päällä.
Tässä tulee!

Tarvitset

keitettyä riisiä kahdelle hengelle
broilerinjauhelihaa (meillä oli 400 g)
lehtikaalia
kaksi porkkanaa
sipuli
valkosipulia maun mukaan
kananmuna
hieman öljyä paistamiseen
2 rkl soijakastiketta
1 rkl maapähkinävoita
0,5 rkl oliiviöljyä
1 lime
1 rkl seesamiöljy
1 tl chilikastiketta (minä käytin srirachaa)

Keitä riisi jos sitä ei ole edellisen päivän jämistä saatavilla. Pilko sipuli ja valkosipuli ja paista niitä hetkisen verran öljyssä. Lisää jauheliha ja paista se kypsäksi. Kuori ja pilko porkkana, huuhtele lehtikaali. Kun liha on kypsää, lisää kasvikset pannulle ja paistele hetki. Mausta suolalla, pippurilla ja käytä maustamiseen toinen soijakastikelusikallinen.

Lisää riisi ja mausta jos tarpeen. Anna paistua hetki pannulla, tee sillä välin maapähkinävoikastike. Riko ensin pannulle kananmuna ja kääntele ruokaa hieman.

Sekoita yhteen maapähkinävoi, seesamiöljy, chilikastike, limen mehu, oliiviöljy ja soijakastike. Sekoita tasaiseksi kastikkeeksi ja lusikoi sitä ruoka-annoksesi päälle. Voit myös sekoittaa kastikkeen ruoan sekaan, hyvältä maistuu.

Tällä ruoalla taltutettiin kiukustunut esiteini, kannattaa siis kokeilla jos taloudessasi sellaisia elelee. Kiukustuneen esiteinin äiti sen sijaan pysyi tässäkin tilanteessa rauhallisena, ei mennyt mukaan lapsensa kiukkuun eikä etenkään sanonut "Ja sitä paitsi sähän lupasit viedä nää roskat jo aamulla". Hmm.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ote elämän kevyeltä laidalta: musiikkia, ruokaa, kirjoja. Ja kuohuviiniä ja suklaata. Tietenkin.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat