Olin viime viikolla työreissussa Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa. Olin kuullut mahdottoman paljon kehuja Tintåsta ja siksi päädyin varaamaan sinne illallispöydän iloiselle seurueellemme.
Kehut eivät todellakaan olleet väärässä!

 

Mainion lyhyt ja hyvä ruokalista, hyvä palvelu, kaunis ympäristö ja erinomainen viinilista oli ihan lyömätön yhdistelmä!

No, koska päärynä- sinihomejuustopizzani oli niin hyvä siellä, päätin kopioida sen äitienpäivän herkutteluhetkeemme. (Muut perheenjäsenet söivät lihaisaa pizzaa, eivät pystyneet ymmärtämään pizzaa jossa on päärynää.)
Tätä pohjaa tulee sitten tehdä vuorokausi, joten pikaisen ruokapaniikin vastaan tullessa kannattaa turvautua toiseen pohjareseptiin.

Päärynä-sinihomejuustopizza

 

6 dl vehnäjauhoa
0,5 tl kuivahiivaa
3 dl kylmää vettä

(tästä pohjasta tulee kolme pizzaa, voit siis tehdä erilaisia versioita jos perheesi kranttuilee päärynästä, aurajuustosta tai muustakin hyvästä)

1 prk Mutti-tomaattimurskaa
valkosipulia
hieman sokeria
suolaa
mustapippuria
1 rkl vaaleaa balsamicoa

1 päärynä
sinihomejuustoa (itse käytän Auraa, olenhan fani)
1 pallo mozzarellaa
pähkinämurua
rucolaa

pekonisuikaleet eivät maistu erityisen pahalta tässä pizzassa ;)

Valmistele pizzapohja. Jätä se vedottomaan, huoneenlämpöiseen paikkaan nousemaan vuorokaudeksi.
(Parhautta kannattaa hieman odotella!)

Kun vuorokausi on kulunut, kaada tomaattimurska ja muut kastikeainekset kattilaan. Keittele kymmenisen minuuttia.
Nosta pois levyltä ja anna tekeytyä.

Lämmitä uuni 250 asteeseen, anna pellin lämmetä uunin mukana.

Kauli 1/3 taikinasta leivinpaperin päälle. Pyöräytä päälle reilu kauhallinen tomaattikastiketta, revitty mozzarellapallo, ohueksi siivutettu päärynä ja murusteltu aurajuusto.
Lisää myös pekoni jos haluat sitä laittaa. Pekoni ei ole pahitteeksi, sen suolaisuus tasapainottaa hienosti makeaa päärynää ja kipakkaa sinihomejuustoa.
Vetäise pizza leivinpapereineen kuuman pellin päälle ja paista 10-15 minuuttia uunisi tehoista riippuen.
Ripottele päälle tuoretta rucolaa ja pähkinämurua. Voit karamellisoida pähkinät, itse en viitsinyt.

Idea Tintåsta, pohja ja kastike GRV:stä, toteutus minun.

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ote elämän kevyeltä laidalta: musiikkia, ruokaa, kirjoja. Ja kuohuviiniä ja suklaata. Tietenkin.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015

Kategoriat