Tämä laiskottelija tuijotteli eilen illalla ruokakaappeja ja totesi ettei niissä ole oikein mitään tämän päivän etäpäivälounaaksi kelpaavaa.
Tämä asianlaita ei kuitenkaan saanut laiskuria huolestumaan sitä vertaa, että kauppaan lähteminen illalla olisi tuntunut motivoivalta vaihtoehdolta. Koska laiskuuden lisäksi täytyy olla myös kekseliäs, tuloksena oli tämä hirvittävän hyvä tomaatti-carbonara. Tomaatit meni vajaaksi tunniksi uuniin kuuden jälkeen aamulla ja pastan keittoon meni 10 minuuttia lounasaikaan. Nopeaa, helppoa, hyvää, yksinkertaista.. eli erinomaista!


Yhteen annokseen tarvitset

kirsikkatomaatteja (yhteen annokseen meni ehkä kuusi..?)

pari valkosipulinkynttä
spagettia
2 rkl raastettua parmesaania
2 tl sokeria
1 rkl vaaleaa balsamicoa
1 rkl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
tuoretta basilikaa
vettä pastan keittämiseen

Huuhtele tomaatit, kuivaa ne ja laita ne syvään kulhoon. Ei haittaa mitään jos tomaatit ovat jo hieman nahistuneita.
Lisää oliiviöljy, balsamico, sokeri ja ripaus suolaa. Sekoita hyvin, levitä tomaatit pellille ja lisää valkosipulinkynnet tomaattien väliin.
Paahda 175 asteessa 30- 45 minuuttia, ota pois ennen kuin tummuvat liikaa. Älä polta valkosipuleita!

Jos et syö heti, kauho tomaateista tullut neste pelliltä talteen ja sekoita se siihen kulhoon, jossa maustoit tomaatit. Siirrä tämä mausteliemi talteen.
Keitä pastat ja jos syöt heti, kauho tuo tomaattineste kypsän pastan joukkoon.
Raasta parmesaani ja sekoita se pastan joukkoon. Lisää tomaatit ja pilkottu valkosipuli, sekoita hyvin ja kasaa annokseksi.
Eipä haittaa jos raastat vielä vähän sitä parmesaania pastan päälle.. ;)
Ripaus mustapippuria sopii hienosti tähän myös, muutama tuore basilikanlehti ei KOSKAAN haittaa mitään.

Onnellista elokuuta just sulle!


 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ote elämän kevyeltä laidalta: musiikkia, ruokaa, kirjoja. Ja kuohuviiniä ja suklaata. Tietenkin.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015

Kategoriat