Nyt on menossa smoothie-intoilijoiden kulta-aika, koska tuoreita marjoja on saatavilla melkeinpä kaikissa lajeissa ja avokadotkin tuntuvat olevan mainion kermaisia (tai sitten minulle on nyt vain tuullut onnellisia avokadotuulia).
Tähän tosi nopeaan ja kaikenlisäksi myös terveelliseen smoothie-herkkuun tarvitset

puoli litraa mansikoita (plus muutama koristeluun)
desin verran mustikoita (pakastemustikat kelpaavat mainiosti)
yhden avokadon
desin verran kauramaitoa

Minä käytän kauramaitona Valion Oddlygoodia, koska mielestäni se jotenkin "vaahtoutuu" kivasti blenderissä. Kaslinkin ja Oatlyn vastaavat tekevät varmaan ihan samat, kokeile ihmeessä niitäkin. (Tämä ei ole yhteistyöpostaus, perustuu ihan asiakaskokemukseen.)
Pilko siis mansikat, kaada ne blenderiin. Lisää jäiset tai tuoreet mustikat (minä tykkään siitä raikkaudesta joka jäisistä tulee, mutta käytän tähän tuoreitakin heti kun niitä on saatavana) ja avokado. Helpoin tapa saada avokado mukaan on halkaista se ja kauhaista sitten ruokalusikalla koko sisus mukaan. Lisää kauramaito, muista blenderin kansi ja anna surrata.
Kannattaa pyöritellä smoothiemassaa riittävän kauan, jotta avokado muuttuu kermaiseksi.

Sokeria et tähän tarvitse, mutta jos haluat niin anna mennä vaan. Avokadon täytyy olla kypsä, koska raaka avokado maistuu kirpeältä eikä soseudu kunnolla. Mukaan voit laittaa myös vaikka lehtikaalia tai pinaattiakin, mutta minä tykkään tosi paljon näistä marjoista nyt kun niitä on enkä halua minkään sotkevan sitä ihanaa mansikkaista makua.

Koristele marjoilla ja vaikka pähkinämurulla ja lusikoi menemään. Jos tykkäät vähän juoksevammasta smoothiesta niin käytä kauramaitoa enemmän.

Kaunista heinäkuuta!

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ote elämän kevyeltä laidalta: musiikkia, ruokaa, kirjoja. Ja kuohuviiniä ja suklaata. Tietenkin.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015

Kategoriat