Meillä tehtiin näitä uuniperunoita toissapäivänä. Oli kolmisenkymmentä lämmintä, joten tuntui johdonmukaiselta lämmittää myös uuni. Hmm.
 


Tarvitset 1-2 uuniperunaa/syöjä (yhdestä tulee jo täyteen, täyte on niin ruokaisa)
1 prk ranskankermaa

pekonia (minä käytin neljään perunaan neljä siivua)
juustoraastetta
suolaa ja pippuria

tuoretta ruohosipulia/persiljaa

Pese perunat, haarukoi niihin hieman reikiä ja pistä uuniin 200 asteeseen reiluksi tunniksi.
Paista pekonit valmiiksi, valuta ylimääräinen rasva pois talouspaperin päällä ja murustele ne.
Sekoita ranskankerma ja juustoraaste yhteen, silppua ruohosipuli/persilja ja mausta seos. Sekoita pekonimuru mukaan.

Leikkaa kypsistä perunoista kuori päältä pois. Koverra sisus ja sekoita se täyteseokseen.
Sekoita täyte huolella ja täytä perunat sillä.
 

Paista vielä n. 20 minuuttia uunissa.

 

Jos täytettä jää yli, kuten meillä jäi, sekoita mukaan 1 muna ja 2 rkl vehnäjauhoja. Paista pannulla perunaletuiksi. Ihan järjettömän hyviä!

 

Onnellista perjantai-iltaa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ote elämän kevyeltä laidalta: musiikkia, ruokaa, kirjoja. Ja kuohuviiniä ja suklaata. Tietenkin.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015

Kategoriat