Olipas piitkä työpäivä, huh. Koska olen kuitenkin mestari nautiskelemaan pikkujutuista (tiedättekö sellaiset rasittavat ”Ei oo totta miten ihana tuoksu sateen jälkeen”-fiilistelijät? Kyllä, that’s me), tämäkään päivä ei tuntunut mitenkään kauhean pitkältä sitten kuitenkaan.. Aamu alkoi kuuden jälkeen aamu-uinnilla, nautiskelu jatkui auton ilmastoinnin ja jäälaten avulla hyvää työmatkamusiikkia ja äänikirjoja kuunnellen, palaverit meni oikein mainiosti ja ilmakin oli ihan täydellinen pitkään työmatka-ajoon. Mikäs tässä siis ollessa. Uintivesi oli muuten aamulla lämpimämpää kuin ilma!

 

Tämä eilinen juuresgratiiniini sen sijaan ei varmastikaan aiheuta ihan tuollaista huokailua, mutta se on oikein mainiota arkista ruokaa silti. Itse kyllä pidän juureksista siinä määrin, että voisin kokata tätä juhliinkin, mutta saattaahan se toki olla, että eriäviäkin mielipiteitä löytyy.. Ja olipa muuten helppoa ottaa gratiinista edes vähän järkevää kuvaa, heh. 

Tarvitset

 

puolikkaan kukkakaalin
kokonaisen pienen parsakaalin
2-3 porkkanaa
tai mitä tahansa juureksia
2 dl ruokakermaa
1 pss mozzarellaraastetta
1 tl suolaa
1 rkl Herbes de Provence-mausteseosta tai muita yrttimausteita

Huuhtele ja pilko kaalit, kuori ja pilko porkkanat.
Voitele vuoka kevyesti ja lisää juurekset vuokaan. Ripottele mausteet päälle.
Sekoita ruokakerma ja juustoraaste yhteen ja levitä seos juuresten päälle.

Kypsennä 200 asteessa n. 30 minuuttia.

 

Moni on muuten kysellyt miten kahvinjuontiharjoitteluni sujuu. Noh, ei se oikein suju… Jäälatesta olen oppinut pitämään, mutta kyllä se normikahvi maistuu vielä tosi pahalta.. Välillä yritän kotona keitellä, mutta näyttäisi siltä, että perheen teini oppii tämän jutun ennen äitiä. Vinkkejä? Vai unohdanko koko jutun?

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ote elämän kevyeltä laidalta: musiikkia, ruokaa, kirjoja. Ja kuohuviiniä ja suklaata. Tietenkin.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015

Kategoriat