Vappu saapuu lumiseen Suomeen (en edes aloita tästä kevätsään vaihtelusta!) tänä viikonloppuna. Tervetuloa!
Lapsena sain aina vappuna kesän ensimmäisen irtojäätelön. Se ostettiin Suoman kioskilta, tietenkin, eikä säätila haitannut sen nauttimista millään tavalla. Vaput Riihimäellä olivat aina aurinkoisia, tai ainakin siltä ne nyt tuntuvat.

Vappuviikonloppu on täynnä herkkuhetkiä, mutta jos kaipaat esimerkiksi perjantai- tai lauantai-illalle tosi helppoa ruokaa, kokeile ihmeessä uunibataattia. Ne tekeytyvät melkein itsekseen ja ovat niiiin superhyviä. (Okei, ei Ehkä ole ihan objektiivinen lausunto.)

Uunibataatit voit syödä minkä kanssa tahansa, mutta parhaiten saattaisi sopia suolainen täyte. Onhan bataatti itsessään aikamoisenkin makea. Pekonihan on yleishyvä juttu tähänkin, eikö?

Itse tein seuraavasti, voit vapaasti muuttaa täytettä tai mausteita mieltymyksien mukaan. Chilin kirpeys, jugukastikkeen valkosipulinen lempeys ja pekonin rapeus ja suolaisuus  yhdistettynä makeaan bataattiin tasapainottavat toisistaan irti kaiken sen hyvän mitä maailmassa on.

Uunibataatit jogurttikastikkeella ja pekonimurulla

1 bataatti ruokailijaa kohden
suolaa, mustapippuria, (chilijauhetta)
turkkilaista jugua
valkosipulia
(pieni liraus hunajaa)
pekonia

Halkaise bataatit ja voitele leikkuupinta pienellä öljymäärällä. Mausta bataatit suolalla ja pippurilla, voit myös käyttää chiliä tai muita mausteita jos haluat. Töki pintoihin vielä muutama reikä haarukalla.
Kypsennä bataatteja uunissa n. 45 minuuttia niiden koosta riippuen. Työnnä paiston puolivälissä pekonisiivut samalle pellille jos mahtuu. Jos ei mahdu, kypsennä pekonit muuten.
Sekoita jogurttikastike ja laita se jääkaappiin maustumaan. Itse tykkään tsatsikista, joten sekoitan jugukastikkeen melkeinpä aina tsatsikiksi tai ainakin sinnepäin. Nyt siihen meni valkosipulia, pieni liraus hunajaa, suolaa ja mustapippuria.

Anna bataatin vetäytyä hetken paiston jälkeen. Nosta pekonit talouspaperille ja pyyhi niistä ylimääräinen rasva pois.

Annostele bataatit lautasille, lusikoi hieman jugukastiketta päälle ja murustele pekonia joukkoon. Sekaan sopii myös yrttejä, itse käytin basilikaa.

Syö pienellä lusikalla uuniperunoiden tapaan. Syö näitä joko omassa parhaassa seurassasi, nosta vappumalja itsellesi. Tai sitten syö suuressa joukossa jossa kaikki puhuvat samaan aikaan ja suun pyyhkiminen naapurin lautasliinaan on enemmänkin normi kuin vahinko.

 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ote elämän kevyeltä laidalta: musiikkia, ruokaa, kirjoja. Ja kuohuviiniä ja suklaata. Tietenkin.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015

Kategoriat