Aurinkoista heinäkuuta!

Tyttäreni kyseli aamulla mitä liputuspäivää tänään vietetään. Pettymys runon ja suven päivästä oli valtava! Hän kuulemma toivoi tänään olevan joku "laskiaispulla- tai rocky road-päivä" tai joku sellainen päivä, johon liittyy joku herkku. Lohdutin häntä sillä, että vaikka herkkuja ei ole luvassa, voin kyllä tietenkin lausua hänelle jonkun runon. Vastaanotto ehdotukselleni ei ollut riemukas ja runot jäivät lausumatta. Olisinko edes osannut? Miten runoja lausutaan? 

Täällä on nyt lomailtu oikein urakalla eikä kokkaukset ole olleet kummoisia. Tätä uunimunakasta täällä syötiin piiiitkän Korkeasaari-päivän jälkeen ja siihen se sopikin oikein mainiosti. Valmistusaikaa meni n. 20 minuuttia ja tähänhän voi helposti upottaa kaiken mitä jääkaapista löytyy. 

Neljään annokseen tarvitset 

4-5 munaa
puoli desiä maitoa/kermaa/vettä
suolaa ja pippuria

kinkkusuikaleita, jauhelihakastikkeen jämiä, viipaloituja keitettyjä perunoita, savulohta.. mitä vain mitä kaapista löytyy. 

Tässä minun versiossani oli kinkkusuikaleita ja uusia perunoita. 

Riko munat isoon kulhoon, sekoita maito sekaan. Mausta suolalla ja pippurilla, voit toki heittää mukaan vaikka jotain yrttejäkin 
Lisää täytteet pilkottuna ja paista voidellussa vuoassa 200 asteessa n. vartti. 

Maistuu hyvältä esimerkiksi salaatin kanssa ja erinomaiselta seuraavan päivän aamiaisena kylmänä syötynä. 

Loma on muuten pehmentänyt musiikkimakuakin ja luureissa on nyt pari päivää soinut mm. Ida Paulia. Kuuntele Planeetat, onko parempaa kesäbiisiä edes tehty?

Nyt takaisin lomailemaan, halaus sinne! 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ote elämän kevyeltä laidalta: musiikkia, ruokaa, kirjoja. Ja kuohuviiniä ja suklaata. Tietenkin.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015

Kategoriat