Reilu pastasalaatti vie nälän ja on sen lisäksi ihanaa ruokaa tehdä värikkyytensä vuoksi.

Tähän tarvitset

 

kierre- tai jotain muuta pastaa
halloumia
kurkkua
lehtikaalia
pikkutomaatteja
muutaman cashew-pähkinän

basilikaa
oiiviöljyä
valkosipulia
suolaa
mustapippuria

Voit toki koota salaatin ihan mistä tahansa mitä jääkaapista löytyy, mutta tuo pastan ja basilikakastikkeen yhdistelmä on aivan loistava.

Revi lehtikaalit pieniksi sipseiksi ja paahda niitä uunissa 200 asteessa 10-15 minuuttia.
Keitä pastat. Kuutioi halloumit ja ruskista kuutiot pannulla.

Levitä pasta salaattikulhon alimmaisiksi. Levitä lehtikaalit päälle ja kokoa salaatti sitten siihen päälle. Tuossa kuvassa olevassa salaatissa olen käyttänyt kurkkuun sitä spiraloijaa ja koonnut ne suikaleet ruusukkeiksi, mutta tämä säätäminen on vain ruoan ulkonäköasia. Maku on yhtä hyvä, teet sen miten tahansa.

Kun salaatti on koottu, kaada desi oliiviöljyä pieneen astiaan (desi jos teet salaatin neljälle, puoli desiä riittää hyvin jos teet 2-3 hlön annoksen). Laita sekaan basilikan lehdet, hieman pilkottu valkosipuli, suola ja pippuri.
Surauttele sauvasekoittimella sekaisin (niin että basilikanlehdet silppuuntuvat) ja levitä kastike lusikalla salaatin päälle.

Hyvää arkiruokahalua!

                                           

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ote elämän kevyeltä laidalta: musiikkia, ruokaa, kirjoja. Ja kuohuviiniä ja suklaata. Tietenkin.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015

Kategoriat