Tätä pastavuokaa on syöty meillä jo reilut 10 vuotta. Välillä, eli siis erään uhmaikäkauden aikana, tätä on kutsuttu myös Muumimamman yllätysvuoaksi, mutta uhmaiän myrskyjen tasaannuttua tästä tuli Välimeren pastavuokaa. Miksi just Välimeren, sitä en tiedä.. Hyvältä maistuu kuitenkin. Nyt tällä hetkellä myrskyää teinituulet, mutta tämä kelpaa edelleen. Arkiruokaa parhaimmillaan siis!

Vuoalliseen tätä arkiherkkua tarvitset

1 pss penne-pastaa (tähän sopii toki kaikki muutkin pastat)
400 g jauhelihaa (laita enemmän jos perheessäsi on paljon lihansyöjiä)
1 tlk tomaattimurskaa (meillä se on Muttia, mutta toimii tämä muillakin)
2 dl ruokakermaa
1 dl maitoa
150 g juustoraastetta (minä käytän mozzarellaa)
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
3 tl Herbes de Provence-mausteseosta tai mitä tahansa muita mausteita mitä kaapista löytyy
(1 lihaliemifondi tai -kuutio)
1 rkl voita
öljyä paistamiseen

Kuten tuosta mausteluettelosta voi päätellä, tämän voi oikeasti maustaa melkein millä tahansa. Jos käytät kovin kitkerää tomaattimurskaa, tasoita makua ripauksella sokeria. Muttia ei välttämättä tarvitse tasoitella. Pastan muodolla ei ole väliä, jauhelihamäärää voit säätää syöjien mukaan ja tämähän syntyy mainiosti myös mifu-jauhiksesta, nyhtökaurasta tai härkiksestäkin. 

PIlko sipuli ja valkosipuli, kuullota niitä pannulla öljyssä hetki. Kaada ne pois pannulta erilliselle lautaselle, lisää pannulle jauheliha ja ruskista se. 
Keitä pastat al denteksi ja laita uuni lämpiämään 225 asteeseen. 
Lisää jauhelihan sekaan sipulit, valkosipulit ja tomaattimurska. Mausta kastike, maistele välillä. 
Laita pieneen kattilaan 1 rkl voita ja anna sulaa. Lisää maito ja ruokakerma ja kuumenna melkein kiehuvaksi. Lisää puolet juustoraasteesta. Jos kaapista löytyy esimerkiksi auran tai fetajuuston jämä niin sinne sekaan vaan, ei mene pieleen. 

Voitele vuoka ja laita pohjalle kolmasosa jauhelihakastikkeesta. Lisää pari kauhallista juustokastiketta päälle ja levitä sitten kolmasosa pastasta päälle. Toista kerrokset ja sekoita hieman päällimmäistä kerrosta. Ripottele loput juustoraasteesta vuoan päälle ja paista noin 30 minuuttia uunissa. Tämähän vain paranee seuraavaksi päiväksi, joten myös huomisen ruoka on tällä ratkaistu.



 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ote elämän kevyeltä laidalta: musiikkia, ruokaa, kirjoja. Ja kuohuviiniä ja suklaata. Tietenkin.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015

Kategoriat