En ollut ikinä uskonut tuota kermanvatkautuminen ukkosella-teoriaa, mutta totta se on. Kerma ei vatkaannu ukkosella.
(Muutenhan olisin itse tehnyt jotain väärin ja hyvänen aika, mieluumminhan sitä uskoo vaikka salaliittoteoriaan kuin omiin mokiinsa. ;))

Kuitenkin, valkosuklaamoussea piti saada ja parin päivän operaatioksihan se meni.
Tein (molemmilla kerroilla) tällaisen hyvin yksinkertaisen version, joka ei kyllä mielestäni ollut ihan niin hyvä kuin se vaivalla tehty petollisen kevyeltä tuntuva. Tyttäreni, tuo suuri kermavaahtofani, sen sijaa rakasti tätä ja söi loput lusikalla suoraan purkista.
Edelleen, myös 11-vuotiaan kanssa pätee se juttu että jos on liian hiljaista, kannattaa alkaa epäillä pahantekoa..

 

Varaa siis

levy valkosuklaata
purkki kuohukermaa

paljon tuoreita marjoja

Vatkaa kerma vaahdoksi, sokeria et tarvitse. Laita kermavaahto jääkaappiin odottamaan ja sulata suklaa.
Kun suklaa on sulanut, anna sen jäähtyä hetken. Älä kuitenkaan niin kauaa että se alkaa kovettua!
Sekoita ainekset ja jäähdytä ihan kylmäksi.

Tarjoile tuoreiden marjojen kanssa. Tästä ohjeesta piti tulla neljä annosta, mutta meillä tätä kyllä jäi kolmenkin annoksen jälkeen paljon.
Syöjät olivat kuitenkin kaikki suklaahimoisia naisia, joten olisin ajatellut menekin olevan reilumpi. Tämä versio ainakin oli sen verran reipasta tavaraa, ettei edes vannoutunein makeansyöjä pystynyt äärisuorituksiin.

 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ote elämän kevyeltä laidalta: musiikkia, ruokaa, kirjoja. Ja kuohuviiniä ja suklaata. Tietenkin.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat