Valkosuklaa-pannacotta on meidän perheen naisten suosikkijälkkäri. Eikä ihme.
Tästä annoksesta saat neljä reilunkokoista pannacottaa, mutta jos sinulla on ihan pieniä astioita niin varmasti syntyy useampikin. Meillä menee ensimmäinen ”maistiaisiksi” ja yksi ”jälkiruoan jälkiruoaksi”, koska tyttäreni pitää näistä tooodella paljon.
Tänä vuonna näitä tehtiin itsenäisyyspäivän jälkkäriksi.

 

Tarvitset

 

2 liivatelehteä
100 g valkosuklaata
2 dl punaista maitoa (syntyy sinisestäkin, mutta rasvattomaan en tässä luota)
2 dl kuohukermaa
 

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Kiehauta maito ja kerma kattilassa ja lisää sitten paloiteltu valkosuklaa.
Siirrä kattila pois levyltä, puristele liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja lisää ne lämpimään nesteeseen. Sekoita hyvin.

Jaa seos annosmaljoihin ja anna tekeytyä seuraavaan päivään. Mielestäni tähän sopii mainiosti lakat tai lakkahillo kaveriksi, mutta tyttäreni vastustaa kaikkia ylimääräisiä höysteitä.

Meillä näitä syötiin tämän vuoden itsenäisyyspäivänä sairaalassa. Vaari joutui sinne sydänoireiden vuoksi paria päivää ennen itsenäisyyspäivää, mutta hoitajien myötämielisen yllätyshengen vuoksi saimme kilistellä ja herkutella osastolla.
Juhla on juhla vaikka puitteet hieman muuttuisivatkin matkan varrella.


 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ote elämän kevyeltä laidalta: musiikkia, ruokaa, kirjoja. Ja kuohuviiniä ja suklaata. Tietenkin.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015

Kategoriat