Jouluna voi mainiosti syödä muitakin keksejä kuin niitä perinteisiä joulupipareita, ja nämä vanhan ajan täytekeksit sopivat mainiosti myös ruokalahjoiksi. Itse annoin näitä kolmelle ihanalle naiselle, joiden kanssa katseet on suunnattu jo ensi kesän retkeen. Mutta ensin: joulu!

Tarvitset


100 g voita
1 dl sokeria
1 rkl siirappia (vaalea on jees, mutta tummallakin syntyy ihan yhtä hyvin)
1 muna
2 dl jauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 rkl punaista maitoa (sininenkin sopii)
vadelmamarmeladia (tai luumua tai mitä vaan)
tomusokeria koristeluun

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää siirappi ja muna ja vatkaa vielä hetki. Sekoita kuivat aineet joukkoon, lisää sitten maito. Anna jähmettyä kylmässä.
Lämmitä uuni 175 asteeseen. Kauli puolikas taikina leivinpaperilla, jonka olet jauhottanut hyvin. Tämä on tosi tahmeaa taikinaan, joten en voi riittävästi painottaa tuota jauhottamista.

Painele tästä puolikkaasta keksien alaosat ja seuraavasta kannet. Käytä jo valmiiksi rei'itettyä piparimuottia tai erillisiä muotteja. Tai sitten jätä koristelematta, näistä tulee hyviä myös kokonaisina täytekekseinä.Paista noin kymmenen minuuttia, vähempikin riittää jos teet ihan pieniä pikkuleipiä.

Jäähdytä piparit paiston jälkeen. Ripottele kansien päälle tomusokeri jo tässä vaiheessa. Levitä marmeladi pohjan päälle ja kokoa pipari.

Yksi näistä kolmesta ei saanut edes maistaa ruokalahjaansa. Kävi nimittäin niin, että lauantaina pöydältä löytyi tyhjä paketti ja sohvan nurkasta löytyi hyvin syyllisen näköinen mies. Hyviä olivat kuulemma.

 

Muokkaus: lisäsin paistoajan, kiitos kommentoijalle huomiosta! :)

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (3)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ote elämän kevyeltä laidalta: musiikkia, ruokaa, kirjoja. Ja kuohuviiniä ja suklaata. Tietenkin.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat