Tomaattikeitto ei oikeastaan koskaan ole ollut ihan mun juttu, mutta kookosmaito ja kikherneet tekevät tästä jotenkin Erilaisen Tomaattikeiton. Eli siis hyvän, ja syötävän. Minä söin tätä myös seuraavan päivän lounaana, ja keitto kestää jääkaappielämääkin mainiosti. Minulla oli höysteenä rapeakuorista hapanjuurileipää ja kertakaikkiaan erinomaista lipstikkapestoa, mutta eiköhän tämä mene raejuuston ja ruisleivänkin kanssa.
Tuosta lipstikkapestosta en muuten pääse ollenkaan yli! Resepti tulee keskiviikkona ja epäilisin, että hyvinkin reippahasti viljeltyjen ylisanojen kanssa. ;)

Tähän kikherne-tomaattikeittoon tarvitset

 

1 salottisipulin
1 tl garam masalaa
1 tl juustokuminaa
1 tl mustapippuria
1 tl suolaa
1 tl sokeria
1 tlk käyttövalmiita kikherneitä
1 tlk tomaattimurskaa
2 dl vettä
pieni tölkki kookosmaitoa

Pilko salottisipuli ja kuullota sitä kattilassa. Lisää garam masala ja juustokumina, paahda hetken aikaa. Lisää huuhdellut kikherneet ja tomaattimurska, lisää sitten sokeri, suola ja mustapippuri.
Keitä n. vartti, lisää sitten kookosmaito ja kiehauta kasaan.

Tämä(kin) resepti on Kasvisruokatorstai-nimisestä keittokirjasta, ja myöskin sitä voisin kehua ylisanoin. Resepti on vegaaninen, eli jos ruokapöydässä on vegaaneja niin tätä voit huoletta tarjoilla heillekin.

Täällä alkaa jo helle riittää. Toimistoelämä kolmenkympin helteissä ei ole maailman parasta. Blaaah!
Oikein mainiota maanantaita silti!
 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ote elämän kevyeltä laidalta: musiikkia, ruokaa, kirjoja. Ja kuohuviiniä ja suklaata. Tietenkin.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat