Näitä bataattiburgereita (tai salaattia, annoksen kokoaminen muutti nimeäkin, hehee) syötiin sunnuntaisen ulkoiluretken jälkeen ihan hirmunälkäisinä.
Tähän aikaan vuodesta on ihan luksusta päästä ulos valoisaan aikaan, mutta tarkkana saa olla koska sitä valoisaahan tuntuu riittävän noin vartiksi.

Bataattiburgerin nimi on muuten ihan outo tässä yhteydessä. Minulle se oikea burgeri on se juttu, jossa on ne vehnäsämpylät ja muut höysteet. No, bataattiburgerilla mennään kuitenkin, ehkä se nimitys tuleekin tuosta kannen ja pohjan sisältävästä rakenteesta. Pyörittelen hieman silmiäni tälle. Joka tapauksessa näihin tarvitset

kaksi bataattikiekkoa/syöjä
öljyä
suolaa
sweet chili-kastiketta
silmusalaattia
lohta
fetamurua

Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Kuori ja viipaloi bataatti kiekoiksi. Kiekkojen tulisi olla ohuehkoja muttei mitään suikaleita. Levitä kiekot pellille ja pirskottele niiden päälle hieman öljyä ja suolaa.
Levitä n. 1 tl sweet chili-kastiketta jokaisen kiekon päälle yhdelle puolelle. Paahda bataattikiekot kypsiksi, eli n. puolisen tuntia uunista riippuen.

Siivuta lohi ja murustele feta. Nosta yksi bataattikiekko lautaselle, levitä sen päälle silmusalaattia, lohta ja fetamurua. Nosta toinen kiekko päälle ja tadaa, vehnätön burgerisi on valmis.

Mitäs tuumitte? Voiko burgeri olla burgeri ilman leipää?

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ote elämän kevyeltä laidalta: musiikkia, ruokaa, kirjoja. Ja kuohuviiniä ja suklaata. Tietenkin.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015

Kategoriat