Otsikossa on nyt vahvaa ironiaa, koska minähän olen jo julkisestikin tunnustautunut käsityöihmisen vastakohdaksi ja kaikki sorminäppäryyttä ja kärsivällisyyttä vaativat tehtävät saavat minut hikoilemaan ja lopulta myös itkemään.
No, näissä kuitenkin kaikki säätäminen ja turhautuminen palkitaan, joten kerta toisensa jälkeen huomaan rullailevani näitä kasaan.

Näihin herkkuihin tarvitset

 

riisipaperia (löytyy esimerkiksi Prismasta sieltä sushitarvikkeiden yms hyllystä)
erilaisia kasviksia, esimerkiksi avokadoa, porkkanatikkuja, kurkkua, kaalia, salaattia, retiisiä, mansikoita..
jotain yrttejä, monet suosivat näissä korianteria tai persijaa
katkarapuja/lohta/kanaa… ihan mitä tahansa mitä haluat näihin rullata
soijaa
(seesaminsiemeniä)

Soijan lisäksi voit dipata näitä myös erilaisiin muihin kastikkeisiin, esimerkiksi sweet chiliin, majoneesiin, maapähkinäkastikkeeseen.. Minä suosin yleensä ihan vain tuota soijaa.

Sitten alkaa säätäminen! Pilko ensin vihannekset sopiviksi suikaleiksi, sulata katkaravut, leikkaa kylmäsavulohi.. Eli siis tee KAIKKI täytevalmistelut valmiiksi.
Kun se on tehty, varaa pöydälle laakea vesiastia ja puhdas keittiöpyyhe. Liota riisipaperia hetken aikaa vedessä (paketissa lukee 10-15 sekuntia mutta itse suosin hieman pidempää aikaa), laita se sitten pyyhkeen päälle ja kasaa täytteet paperin sisään.
Rullaa paperi kasaan ja aseta se jo nyt tarjoiluvadille. Jos teet paljon rullia ja käytät niihin aikaa, pirskottele hieman vettä jo valmiiden rullien päälle.
Nämä pitäisi sitten syö hyvinkin nopeasti, joten anna palaa.

Dippaa valmiita rullia haluamiisi kastikkeisiin ja nautiskele. Nämä toimivat tosi hienosti kuohuviinin kanssa. Olkaatten siis hyvä, tässä teille pieni Vietnamin matka viikonloppuun.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ote elämän kevyeltä laidalta: musiikkia, ruokaa, kirjoja. Ja kuohuviiniä ja suklaata. Tietenkin.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015

Kategoriat