Kesäloman viimeinen blogipostaus tulee tässä! Olen täysin valmis ja innokas palaamaan töihin, loma on -jälleen- tehnyt tehtävänsä. Kiitos kaikille mukana olleille!


Kiitos mun ihanat kummilapset joista toinen on oppinut pussaamaan, pukemaan helmet uimarannalle ja kaatumaan suoraan uima-altaaseen pelkäämättä kastumista, kylmää tai muutakaan. Tärkeä taito niin elämässä kuin uimisessa rakas kummityttöni. Kiitos erityisesti siitä kun kastelit kummitädin varpaat kastelukannulla ja jääkylmällä vedellä kuumana hellepäivänä. Olipa virkistävää. ;) Kummipoika sen sijaan on oppinut kääntymään, liikkumaan ja nauramaan kovasti. Hän on hyväntuulinen ihmettelijä ja saa huomenna kovasti pusuja kummitädiltä.

Kiitos kaikki te ihanat ystävät joiden kanssa on saatu nauraa, halata, iloita ja ihmetellä. Kiitos kuohuviineistä, kesäilloista, halauksista ja erityisesti eräästä spontaanista yhteislauluhetkestä kesäyössä. Mitä olisinkaan ilman kaikkia teitä?

Kiitos perhe ja isovanhemmat kaikesta. On ihanaa kuulua juuri tähän teidän kanssa samaan sukupolvien ja ihmisten ketjuun. Tunnen kuuluvani juuri tähän.

Kiitos rakas tyttäreni koko lomasta. Oot ihana ja maailman paras lomakaveri.

Autolla, lentokoneella, junalla ja metrolla on matkustettu reilusti kilometrejä, nähty vaikka mitä ja puhelimen muistikortti on täynnä kesäfiilistelyä. Miten onnelliseksi olenkaan itseni tuntenut niin monessa tilanteessa. Ja miten rohkeaksi, hieno kokemus sekin.

 Tämä halloumiburgeri oli yksi kesän helleaterioista. Kevyt ja herkullinen, helposti muunneltavissa myös "oikeaksi" burgeriksi.
Tässä versiossa leipä on korvattu savoijinkaalilla, mutta laita ihmeessä leipää jos tykkäät. Kastikkeena tässä versiossa oli turkkilaista jugua, mutta jos tahdot niin ei muuta kuin majoneesia sekaan vain.

Pariin burgeriin (parilla isohkolla pihvillä kummatkin) tarvitset

2 ISOA savoijinkaalin lehteä
1 porkkanan
1 hyvin pienen kesäkurpitsan
pienen kourallisen mintunlehtiä
1 muna
1 rkl vehnäjauhoja
mustapippuria
1 dl turkkilaista jugua
mustapippuria, suolaa
tuore chilipalko
avokado

Tee ensin pihvit kuorimalla ja raastamalla porkkana, raasta pesty kesäkurpitsa sekaan. Kesäkurpitsan olisi nyt hyvä olla tosi pieni, koska pihveihin ei saa mennä liikaa nestettä ja ne isot alkaa olla jo aika kosteita. Silppua minttu raasteeseen, lisää muna ja vehnäjauho ja sekoita. Lisää mustapippuria jos tykkäät.
Paista tämä massa voissa (tai öljyssä) pihveiksi. Matalahko lämpö ja pitkähkö paistoaika on jees, täällä tämä äärimmäisyyksien ihminen veteli taas kuumassa pannussa..
Pilko avokado joko kuutioiksi tai siivuiksi, sekoita mustapippuri ja suola turkkilaisen jugun joukkoon. Silppua chili.
Kun pihvit ovat valmiita, kokoa burgeri kaalinlehden päälle.

Sitten ei muuta kuin pihakeinuun. Halaus juuri sulle! <3

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ote elämän kevyeltä laidalta: musiikkia, ruokaa, kirjoja. Ja kuohuviiniä ja suklaata. Tietenkin.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015

Kategoriat