Let’s face it: joskus nainen vain yksinkertaisesti tarvitsee pekonia. ;) Tämä simppeli ja maukas pasta oli meillä pöydässä viikonloppuna, ja hetken aikaa keittiöstä kuului vain huokailua ja maiskutusta.
Yksinkertaiset ruoat on parhaita!

 

Tähän kolmen- neljän annoksen pastaan tarvitset

spaghettia neljälle hengelle
paketti pekonia
1 dl parmesaania
1-2 munaa niiden koosta riippumatta (minä käytin yhden ison)
hyvälaatuista mustapippuria

tuoretta basilikaa
(hieman pastan keitinvettä)

Paista pekoni pannulla omassa rasvassaan. Keitä samaan aikaan pasta. Kun pekoni on valmis, siirrä siivut talouspaperin päälle valumaan.
Riko munat kulhoon ja sekoita niiden rakenne, raasta parmesaani.
Kun pasta on valmista, kaada vesi pois. Sekoita munamassa pastan joukkoon sekoittamalla reippaasti, ettei se ala kypsyä. Ripottele parmesaani sekaan ja sekoita sekin hyvin pastan sekaan.
Lisää pekonimuru, sekoita vielä hieman ja tadaa, ruoka on valmis.

Rouhi päälle hyvälaatuista mustapippuria ja heitä mukaan muutama basilikanlehti, ne raikastavat hommaa hienosti.


Sitten vain punaviini lasiin, haarukka asentoon ja pastanautinto alkakoon. Toimii!
 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ote elämän kevyeltä laidalta: musiikkia, ruokaa, kirjoja. Ja kuohuviiniä ja suklaata. Tietenkin.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015

Kategoriat