Joskus tulee mietittyä mikä on se viiteryhmä johon kuulun ja joka määrittää parhaiten kuka olen. Olenko jonkun tytär, jonkun äiti, jonkun ystävä joka sanoo asiat suoraan vai joku, joka haluaa kuulla asiat suoraan?

Niin ylpeä kuin olen ystävistäni ja työstäni ja erityisesti vahvoista karjalaisjuuristani, minut määrittää voimakkaimmin tämän neljän naisen ja sukupolven ketju johon ylpeänä kuulun.

 

1. Isoäitini. Pokkanaisen esikuva, joka otti yli 60 vuotta sitten asuntolainaa vaarini kanssa ja joka muistaa edelleen marmattaa siitä kuinka alentavaa oli kun lainapapereissa luki ammatin kohdalla "velallisen vaimo". Ei pelkää sanoa asioita suoraan, ei myöskään mieti mitä muut hänestä ajattelevat. Ei varo muodostamasta mielipidettään kenestäkään tai mistään. Lähtee kanssani elokuviin, kietoo kaulaansa Chanelin huivin ja laittaa punaista huulipunaa. Elokuvateatterissa kertoo suureen ääneen mielipiteensä siitä, että eteen tulee aina istumaan ne kaikkein pisimmät ihmiset.

 

2. Äitini. Edellisen esikoinen, jonka esikoinen saan olla. Kasvatti kolme villiä lasta, kävi samaan aikaan töissä, hoiti kodin eikä koskaan tarjonnut meille kolmelle eineksiä. Tuli töistä kotiin, pyyhki kirkkaanpunaisen huulipunan pois ja teki lihapullia. Jaksoi väsymättä kaikkea. Pesi tänään autoni käsin, kuunteli huoliani, avasi sen jälkeen shampanjapullon (koska tietyt tilanteet vaativat ihan aitoa kamaa) ja skoolasi sanomalla "C'est la vie". Valmisti ruoaksi tattipastaa, tipautti pastan päälle tipan tai pari tryffeliöljyä loppusilaukseksi ja kaatoi reilun lasin punaviiniä ruoan kanssa nautittavaksi.  

 

3. Tyttäreni. Ainoani ja esikoiseni. Pieni, hyväntuulinen ja temperamenttinen rakkaimpani, jonka kanssa juhlimme kohta onnellisinta vuosikymmentäni. Aurinkoinen mietiskelijä, jonka kanssa kävimme muutama vuosi sitten seuraavan keskustelun:

"Äiti, eikö niin että musta tulee isona sellainen topakka nainen?"
"Mmjoooh, kuinka niin?"
"No kun sähän olet äiti sellainen topakka nainen. Mummikin on topakka nainen. Ja isomummi on tosi topakka nainen."

 

Nyt hiivin yläkertaan, kaadan toisen lasin shampanjaa ja skoolaan näille kolmelle, joista nrot 2 ja 3 saunovat tälläkin hetkellä yhdessä.

C'est la vie.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ote elämän kevyeltä laidalta: musiikkia, ruokaa, kirjoja. Ja kuohuviiniä ja suklaata. Tietenkin.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015

Kategoriat