Luin eilen ihanan Sami Minkkisen vielä ihanamman kirjan.
Se on kirja, joka on täynnä todella painavaa asiaa mutta sen lukeminen ei tunnu yhtään siltä että lukisi painavaa asiaa. Se jättää jälkeensä sellaisen "Niin just!!"-tunteen ja saa ihmettelemään miten joku osaa kirjoittaa sillä tavalla.
Lisäksi kirjoittaja ja vaimonsa vaikuttavat ihanalta parilta. Voih, rakkautta rakkautta.

"Onko se kuitenkinkin niin, että kaikki itsestäänselvä on vaikeinta. Otetaan esimerkiksi kauneus. Miksi siitä on tehty niin vaikeaa. Eikö kauneus ole yksinkertaisimmillaan vaikka tavassa kävellä, siristää silmiään tai hymy oikeassa kohtaa.
Nainen on kauneimmillaan herätessä. Nainen on herätessään kaunis.Kun hän avaa silmänsä. Tukka sekaisin. Alastomana. Paljaana. Rehellisenä. Ei se enempää tarvitse.
Nainen on kauneimmillaan nautinnon huipulla. Ehkä siksi, että tätä mies näkee harvoin. Yleensä kun nainen saavuttaa huipun, mies on jo toisessa huoneessa tai jopa töissä. Niin minusta on tässä elämässä tuntunut. Mutta sitten kun sen näkee, ei halua hetken katoavan. Siihen hetkeen voisi kuolla. Leuka hieman ylhäällä. Silmät suljettuina. Veden äärellä. Tyyntyvän veden äärellä."

Eihän tuota tekstiä voi olla rakastamatta?

Miehet: Tiedättekö miltä näytätte herätessänne oikean naisen vierestä, oikeassa hetkessä, oikeasti onnellisina? Ette hullummalta. Tuo Samin teksti taitaa päteä myös toiseen suuntaan.

Tässä vielä muutama valittu lainaus:

"Parisuhde on hieno harrastus. Sellaista tunteiden vuoristorataa. Menee rahat ja järki."

"Hyvä riita on sellainen,että jälkikäteen luettuna dialogi näyttää Hommafoorumin keskusteluketjulta."

"Vaimo tykkää vanhoista huonekaluista. Mitä vanhempi ja homeisempi, niin sitä varmemmin se on meillä. Vietiin neljä vuotta vanha 550 euroa maksanut sohva pois. Haettiin tilalle 25 euroa maksanut 50-luvun sohva. Se sopikin hyvin meille. Olohuoneemme näyttää museolta. Vitsailinkin leikkisästi vaimolle, että laitetaanko huonekalujen eteen sellainen nauha ja ei saa koskea- kyltti. Vaimoa ei naurattanut."

Kommentit (2)

Vierailija
1/2 | 

Oi ihanaa, kaunis kiitos hehkuvista sanoista.

Rakkaudella: Sami, Havaintoja Parisuhteesta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ote elämän kevyeltä laidalta: musiikkia, ruokaa, kirjoja. Ja kuohuviiniä ja suklaata. Tietenkin.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015

Kategoriat