Totuus Harry Quebertin tapauksesta saapui Suomeen ja kirjakauppoihin (ja -blogeihin) suurella pöhinällä muutama vuosi sitten. Eikä ihme, olihan se mahtavan hyvä kirja. Ostin sen itselleni nimipäivälahjaksi ja kuten yleensä itseostetuissa lahjoissa käy, siihenkin olin äärettömän tyytyväinen.
Joel Dickerin kirjoitustavassa on jotain sangen austermaista ja irvingmaista (kyllä, nämä ovat termejä) ja sen vuoksi näistä hänen kirjoistaan olen niin hirveästi pitänytkin. Olen ehkä jopa rakastunut (Joeliin) näihin kahteen kirjaan heti ensilukemalta!

Baltimoren sukuhaaran tragedia ei todellakaan tuottanut pettymystä. Luulisi, että Quebertin jälkeen kirjailijalla olisi seuranaan aivan järkyttävä writers block, mutta ei, Joel hoiteli tämän seuraavankin kuin vettä vain. Tai ainakin kirjan perusteella tämä on arvioini tapahtumien kulusta..

Lukekaa tämäkin! Ei tarvitse lukea Quebertia ensin (joskin sen voi kyllä tehdä, koska ihana Marcus Goldman seikkailee molemmissa), Baltimoreen voi hypätä ihan kylmiltäänkin.

Ihanat kirjat, ihanat suomennokset, oh how am I in loooove.

Yksi huomio tosin: Miksei Baltimore ole Keltaisen kirjaston valikoimassa? Nyt en tiedä mihin sen kirjahyllyssäni sijoittaisin. Se ei voi mennä Quebertin viereen koska värisuora rikkoontuu, mutta sen erottaminenkin tuntuu huonolta ratkaisulta. Tammi, miksi tällaisia ratkaisuja??

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ote elämän kevyeltä laidalta: musiikkia, ruokaa, kirjoja. Ja kuohuviiniä ja suklaata. Tietenkin.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015

Kategoriat