Lauantaina on taas aika laulaa Suvivirsi ja itkeä koulun pihassa. Takuuvarma asia tuo jälkimmäinen.

Se tarkoittaa perhe-elämän näkökulmasta lukuisia asioita, kuten esimerkiksi:

 

 1. Kotiin pitää varata ruokaa. Siis paljon ruokaa. Yhtäkkiä sitä taas huomaa ettei koulussa ole lounasta tarjolla kesäaikaan.
   
 2. Kotiin pitää varata välipalaa. Siis paljon välipalaa.
   
 3. Pannukakkua pitää tehdä käsittämättömiä määriä, koska lapset liikkuvat laumoissa. Lapset myös syövät pannukakkua ihan käsittämättömiä määriä.
   
 4. Siivoukseen kannattaa suhtautua rennosti, koska nuo edellämainitut laumat tekevät tuhoja ympäristössään. Kun perheen aikuisväestö palaa töistä, joka paikassa on hillotahroja, maitolaseja ja muuta rekvisiittaa. Kesän tullen lapsi unohtaa normaalit siisteyssäännöt ja alkaa elää huoletonta kesäelämää.
   
 5. Vaaleat matot kannattaa rullata pois, koska kesälapsen tunnistaa pikimustista varpaista ja hukatuista kengistä.
   
 6. Kotiin tulee varata määrättömästi kolikoita, koska joka päivä on se tilanne että lapsen Pitää Päästä uimalaan/jäätelökioskille/kotieläinpihaan/New Yorkiin juuri nyt.
   
 7. Puhelimen akku tulee ladata joka yö ja siinä tulee olla äänet mahdollisimman kovalla. Siten on helpompaa vastata kesken palaverin tulevaan tuhanteen soittoon joka käsittelee aiheita ”mullontylsää", "saaksmäottaajätskiä", "missä on laastaria" sekä "miksi isi/äiti/mummi/eno/täti ei vastaa puhelimeen”.
   
 8. Alat olla väsynyt, koska lapsen kesäloma asettaa koko jengin jonkinlaiseen kesämoodiin eikä kukaan mene nukkumaan ajoissa. Johtunee esimerkiksi siitä, että noiden kohdassa 5 mainittujen varpaiden puhdistaminen vie noin kolme tuntia aikaa joka ilta.
   
 9. Lapsi alkaa näyttää peikkolapselta koska hiusten kampaaminen on ikävä, arkielämään kuuluva velvollisuus, josta voi lomalla luopua.
   
 10. Vanishia kuluu suunnattomia määriä, koska lapsen jokaisessa vaatteessa on jäätelötahra johon on tarttunut hiekkaa ja pikkukiviä.

 

48 tuntia ja sitten tuo on alkanut. Voi tule jo kesä ja loma. <3

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ote elämän kevyeltä laidalta: musiikkia, ruokaa, kirjoja. Ja kuohuviiniä ja suklaata. Tietenkin.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016
2015

Kategoriat