Olen edelleen flunssan panttivankina. Kotini alkaa näyttäytyä pieneltä, ahtaalta ja sekaiselta. Lisäksi nenäni alkaa näyttää siltä, etten edes kehtaisi lähteä mihinkään. Miten toiset ihmiset onnistuvat niistämään niin ettei nenästä tule kuin majakan valo parin päivän jälkeen?!

Löysin kuitenkin toisenkin vartissa valmiiksi-reseptin ja turvauduin siihen tänään. Kuva on jälleen varastettu (no niin on reseptikin) koska ruoat näyttävät ruotsalaisissa ruokalehdissä hieman erilaisilta kuin hämeenlinnalaisessa kotikeittiössä. Tai ainakin tässä keittiössä. Resepti ja kuva ovat molemmat peräisin Mat&Vänner-lehden numerosta 6/2015.

Tässä koko resepti! Tai siis siinä alkuperäisessä lehtikaali piti hauduttaa, mutta minä oikaisin ja paistoin uunissa. Mitään musiikkia ei ole ollut soimassa moneen päivään, päässä jyskyttää tämän flunssan vuoksi ihan kiitettävästi ilman taustaääniäkin. Tästä reseptistä tulee neljä annosta.

 

2 prk valkoisia papuja
250 g lehtikaalia
50 g voita
2 ruokalusikallista hienonnettua salviaa
valkosipulia
sitruunan kuoriraastetta
pinjansiemeniä
parmesanraastetta
suolaa ja pippuria

Huuhtele ja pilko lehtikaali, älä käytä kovaa lehtiruotia. Laita lehtikaali uunipellille, ripottele oliiviöljyä ja suolaa päälle. Paahda uunissa 200 asteessa sen aikaa kun valmistat ruoan muuten
Huuhtele pavut.
Paahda pinjansiemeniä kuivalla pannulla.
Paista papuja voissa niin kauan että ne paahtuvat toiselta puolelta. Lisää pannulle valkosipuli, sitruunankuori, salvia sekä suola ja pippuri.
Käännä pavut ja anna paistua toiseltakin puolelta. Kun pavut on valmiit, lisää lehtikaali ja paistele vielä hetki.

Lisää pinjansiemenet ja parmesan pannuun tai suoraan lautaselle.
Nautiskele mieluiten hyvässä seurassa ja vaikkapa kalan kanssa. Tai lihan. Tai pelkältään. Tai punaviinin kanssa.
Pääasia että nautit.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Ote elämän kevyeltä laidalta: musiikkia, ruokaa, kirjoja. Ja kuohuviiniä ja suklaata. Tietenkin.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat