Kun tammikuussa olimme miehen kanssa häämessuilla, keskityimme lähinnä juhlapaikkoihin ja niiden tarjontaan. Olen nimittäin useassa eri yhteydessä kuullut, että sellaisen voi joutua varailemaan jo parikin vuotta ennen, että saa sen paikan ja päivän itselleen minkä haluaa. 

 

Päätimme siis että tämän vuoden tavoite number 1 on häitä ajatellen paitsi säästäminen niin myös tuon paikan löytäminen ja mahdollisesti myös sen varaaminen. Kun paikka toivottavasti löytyy ja lyödään lukkoon viimeistään vuodenvaihteessa, kaiken muun suunnittelu ja rakentaminen on sitten hieman helpompaa.  Se on tosin tuntunut hieman mahdottomalta viime kuukausien aikana...  Meillä on hääparina yllättävän vähän täysin ehdottomia kriteereitä paikan suhteen, joustavia toiveita sitten senkin edestä. Itseasiassa juuri nyt tuntuu siltä, että ajattelemme paikkaa enemmänkin vieraiden, kuin omien näkemyksien kautta, ja siihen on syynsä.  Mutta tottakai paikan pitäisi ensisijaisesti olla myös meille mieleinen, vietämmehän siellä elämämme yhtä tärkeimmistä päivistä. 

Mitä nämä ehdottomat kriteerit sitten ovat?  alta löydät listan niistä. 

 

1. Vuokra & käyttöaika

Oletettavasti tämä on kriteeri numero yksi, sillä pienituloisena se rajaa huomattavasti mahdollisuuksia pois. Niin se vain menee, tahtoo tai ei edullisuus edellä mennään. Vaikka unelmien paikka löytyisi, mutta hintalappu sille on liian kova, on siitä yksinkertaisesti luovuttava ja etsiä toinen. Ratkaisevassa asemassa on myös se, mitä kaikkea tilavuokra pitää sisällään; pelkän paikan vuokran, vai mahdollisesti sen lisäksi jotain muuta?... Paikka saa plussaa myös siinä tapauksessa jos sitä voisi edullisesti käyttää 3 päivää; 1 pvä koristeluun ja niiden purkuun sekä itse juhlapäivä, ja jos saisimme viettä juhlia ihan oman seurueemme kesken. 

 

2. Esteettömyys. 

Kukkaron jälkeen tämä on ehkäpä tärkein seikka, sillä mieheni tulevista bestmaneista yksi istuu pyörätuolissa. Jotta bestmanille annetut vastuulliset tehtävät hoituisi mahdollisimman hyvin ja vaivattomasti, on  hänen on päästävä liikkumaan paikasta A paikkaan B.  Hääseurueessamme tulee olemaan myös vanhempaa väkeä, joten heidänkin liikkuminen turvallisesti on meille tärkeää. 

 

3. Majoittumismahdollisuus.  

Yhtenä isona toiveenamme on, että vihkimisen jälkeen siirtyisimme paikkaan, jossa tarpeen vaatiessa vieraat voisivat myös yöpyä. Kaukaisemmat vieraat matkustavat juhliin saapuessaan 200-400km päästä, ja vieraslistallamme on tällä hetkellä n 55 henkilöä, joten vaikka kaikki eivät majoittumismahdollisuutta hyödyntäisikään, sen kokoisen seurueen olisi hyvä kuitenkin sopia paikkaa valittaessa. Meidän häämme tulevat olemaan sellaiset sopivalla tavalla rennot, joten yhtään ei haittaisi vaikka myöhäisillalla paikassa olisi  myös lisäksi esim saunomis - ja yöpalamahdollisuus. 

 

Tuossa ovat nyt kolme pääkriteeriä, joista emme voi emmekä halua joustaa. Näiden lisäksi minun, eli morsiamen suurena toiveena olisi että juhlapaikka olisi lähellä vettä. Koska asumme meren lähellä, merenranta paikka olisi mieletön, mutta ihan yhtä lailla järvenranta on tunnelmallinen. Se voisi olla myös se edullisempi vaihtoehto... 

Mieheni taas haluaisi pois kaupungin hälyn ympäriltä.  Julkisivun ympäristön pitää olla myös silmää miellyttävä koska häämme ajoittuvat kesään; sen ei ole pakko olla mikään kartanomiljöö puistoineen (joka kyllä olisi minun unelmaidyllini) mutta kaunis ympäristö on meille kummallekin tärkeä, ja näyttää sitten valokuvissakin ihanalta <3  Mitä tulee ruoka-ja juomakäytäntöihin olemme kaikelle vielä sen suhteen toistaiseksi avoimia.    

Tälläistä paikkaa vain tuntuu olevan T-O-D-E-L-L-A vaikeata löytää Länsi/Varsinais-Suomesta, max n tunnin ajomatkan säteellä Turusta tai sen lähialueilta.  Ja ennen kuin joku ehtii kommenttikenttään ehdottamaan, niin tiedoksenne että Naantalin - tai Ruissalon kylpylää emme edes halua harkita!  Mutta jos tiedät jonkun muun ehdokkaan, niin vinkkaa ihmeessä ;)  kuulisin mielelläni myös mahd. kokemuksia eri paikoista. Mutta ihan ensimmäiseksi haluaisin jonkun kertomana kuulla, ettei tämän tälläisen paikan löytyminen ole vain toiveajattelua. 

 

 

 

 

 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kaikilla meillä on unelmia ja kuten Walt Disney on joskus muinoin hienosti todennut, niistä voi tulla totta jos meillä on vain tarpeeksi rohkeutta tavoitella niitä. "Cinderella's Dreams"-blogin takana näppistä naputtelee oman elämänsä Tuhkimo, sillä pienellä erolla että minulla on maailman parhaimmat äiti ja sisko ja olen allerginen eläimille.  Oman elämänsä Tuhkimo, joka unelmoi niin pienistä kuin suuristakin asioista, ja haluaa jakaa unelmiaan sekä niiden tavoittelemiseen johtavat "matkat" hyvine ja huonoine ajatuksineen teidän kanssanne.  Ja niitähän riittää... 

Aloittakaamme yhteinen taipaleemme unelmoinnin parissa suuresti, sillä todella toivon tämän unelman toteutuvan; ensimmäisenä tämänhetkisellä listallani on nimittäin häät. Siispä sellaisen teeman ympärillä postauksieni aiheet pyörivät toistaiseksi määrittelemättömän ajan. Toivottavasti viihdyt seurassani. 

Hae blogista