Opparin esivalmisteluiden fiilistelyä vuoden 07 lopulla. Vitsit, aika kuluu nopeasti...

Kiinnostuksenkohde, elämäntapa. Intohimo, ja paljon uusia ideoita ja inspiraatiota yllättävistä asioista. Halua tehdä ja luoda uutta, ja tuottaa lähimmilleen makuelämyksiä.  Tämän takia aikoinaan opin tykkäämään kokkaamisesta ja catering-alan koulutuksestani, (tai lähinnä siihen kouluttautumisesta) vaikkei se valmistumiseni jälkeen ole minulle varsinainen ammatti ollutkaan. Jotenkin absurdilla tavalla se tuntuu edelleenkin niin koomiselta, että minä - lievästi raajahalvaantunut henkilö olen voinut valmistua suurtalouskokiksi. 

 

Sehän vaatii niin paljon muutakin kuin vain kiinnostuksen kokkailuun. Olen silti kiitollinen että kävin tuon koulutuksen silloin aikoinaan, vaikka se oli täynnä itsensä haastamista. Voin sanoa, että ilman sitä en pystyisi pitämään kotia yllä niin kuin nyt. Joten siinä mielessä nuo ekat 3 amisvuottani  ovat olleet hyvin opettavat elämääni, ja elämänhallintaani ajatellen. :) . Yritän parhaani mukaan olla nyt se hyvä, välillä pullantuoksuinen vaimoke, tytär, sisar tai ihan vaan ystävä.

Lähipiirilleni tämä ei siis enää liene (ainakaan kovin) suuri yllätys; minä siis rakastan ruuanlaittoa, ja kaikenlaista keittiössä häärimistä. Tykkään kokeilla uusia reseptejä, joita bongailen milloin mistäkin, ja saavat veden herahtamaan kielelle jo reseptiä lukiessa. Hyllyyn onkin löytänyt  tiensä vuosien varrella muutaman lempijulkkiskokkini kirjoja, joista olen erityisen ylpeä. Mm. ne ovat ehdottomia luottokamujani, kun mielikuvitus arkena uhkaa loppua, tai kun tekee jotain vaihtelua arkisiin kotiruokiin. Pikkusiskoni ihmetteli kerran, miten monta keitto/ruoka-aiheista kirjaa multa löytyy, eikö yksi muka riitä? Vastaus oli lyhyt ja ytimekäs; EI!  Ruoka-aiheisissa kirjoissa on parasta valokuvat, joten ne pelkästään ovat hyvä syy kirjan ostoon :D

Kun vuosi nyt vaihtui,  "loin" itselleni eräänlaisen ruokahaasteen; (josta ajattelin teidän lukijoidenkin kiinnostuvan) Tarkoitukseni on vuonna 2020  jossei nyt viikko - niin ainakin kuukausitasolla kokeilla/maistaa jotain itselleni vieraampaa raaka-ainetta ja haastaa itseni käyttämään sitä mahdollisesti myös ruuanlaitossa/leivonnassa. Oman lisänsä juttuun tuo se, että yritän pitää budjetin pienenä ja silti saada paitsi ruuan olemaan hyvää ja monipuolista. 

Ruoanlaitossa lempijuttujani on aina ollut maustaminen, ja olen myös saanut siitä palautetta. Lähinnä aina positiivisessa mielessä. Parhaita ruuan kokkailuun maustamiseen liittyviä kommentteita joita olen saanut joskus kauan sitten, on ollut N on siitä hyvä, kun se uskaltaa kokeilla eri juttuja ja yhdistelmiä"  & "Siis nyt täytyy kyl sanoo et tää on ehkä jopa parempaa kun äidin tekemä"  Ne ovat tuntuneet tosi hyviltä, ja kannustavilta heitoilta, jotka vieläkin muistaa.

Parhaimmassa tapauksessa ruoka ja ruokailutilanteet yhdessä herättävät tunteita: ihastusta, nautintoa monelle eri aistille, mutta kaikkein eniten ruoka on muistoja. Makaroonilaatikko vie lapsuuteen, ja uunituore korvapuusti/kardemumma tai mustikkamaito tuo mieleen mummolan. Näitä muistoja haluan vaalia itse, uusien kokeilujeni ohella ja tuottaa niitä lähipiirilleni. Omalla mukaanheitetyllä pienellä twistillä.  Siitä se ajatus  omaan ns. sähköiseen reseptipankkiin sitten lähti. - koska ruoka ei ole vain ruokaa, se on paljon muutakin! ;) 

Sen takia tässä blogissa, tulee säännöllisen epäsäännöllisin väliajoin jatkossa näkymään reseptit, ja ehkä jopa arvostelut ja suositukset joistain tuotteista tai ravintoloista, jotka tulevat siis spontaanisti itseltäni eikä niillä ole mitään yhteyksiä yhteistyö tms juttuihin. 

 

With love:

Ikuinen kulinaristi ja fiilistelijä,

-N- 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kaikilla meillä on unelmia ja kuten Walt Disney on joskus muinoin hienosti todennut, niistä voi tulla totta jos meillä on vain tarpeeksi rohkeutta tavoitella niitä. "Cinderella's Journals"-blogin takana näppistä naputtelee oman elämänsä prinsessa,  Tämä Tuhkimo unelmoi niin pienistä kuin suuristakin asioista, ja haluaa jakaa tarinoitaan sekä unelmiaan ja niiden tavoittelemiseen johtavat "matkat" hyvine ja huonoine ajatuksineen teidän kanssanne.  Ja niitähän riittää...  

 

Teemat

Hae blogista