Kukat tuovat iloa arkeen.

Vesi on kaunista katsottavaa.
Vesi on kaunista katsottavaa.

 

Olen ollut sisäilmatoipilaana vuodesta 2017. Kuvat ovat kesän veneilyretkiltä ja luonnossa liikkuminen on ollut tärkeä voimavara minulle. Jäin noin vuosi sitten virkavapaalle luokanopettajan työstäni ja lopulta vaihdoin varhaiskasvatuksen puolelle esimiestyöhön. Luulin löytäneeni unelman, mutta Neiti Sisäilma nosti jälleen päätään. Korvakierre pysyi hetken kurissa, kun vaihdoin työpaikkaa jo toistamiseen. Aluksi olin vaihtanut koulusta toiseen. Pian Neiti Sisäilma alkoi taas häiriköidä elämääni. Sinnittelin. Sain tukea kuten edellisessäkin työpaikassa, mutta minulle ei järjestynyt sellaista työskentely-ympäristöä, jossa olisin pysynyt niin hyvinvoivana kuin minä haluan.

Olen tavoitteellinen ja terveyteni on yksi suurimmista arvoistani. En voinut työskennellä arvojeni vastaisesti - jäin virkavapaalle. Olin tässä vaiheessa luopunut jo monista asioista, sillä voimavarani eivät riittäneet. On raskasta sairastaa jatkuvasti ja sinua syyllistetään ja sanotaan, että vika on vain sinussa - ei missään muualla. Se on karua. Aikani murehdin ja märehdin, mutta eräänä kuulakkaana kesäpäivänä päätin, että olen onnellinen sisäilmatoipilas joka päivä. Sehän on minun loppuelämäni suunta. Olen saanut Neiti Sisäilman mukaani loppuelämäkseni. Huomaan jo aika pian, jos en voi oleilla tietyissä paikoissa. Poistun välittömästi. Kesällä veneilyharrastus ja luonnossa oleminen toivat iloa elämääni. Olin kuitenkin virkatyössä koko kesän. 

 

 

 

Päätin löytää näköaloja tästä asiasta. Näköalojen etsimisessä puolisoni on ollut tärkein tukeni. Tein tietoisen päätöksen herätä joka aamu onnellisena (Kun oli ollut päiviä, jolloin olin niin kipeä, että silmissä sumeni. Kaksi vuotta kestänyt korvakierre rikkoi Herra Unta voimakkaasti.) Onhan se mahtavaa herätä onnellisena aamulla - sanoin peilikuvalleni joka aamu ääneen - olet ihana, rakastan sinua. Minä valitsin tietoisesti terveyden ja hyvinvoinnin ylläpitämisen. Aika pian jo pystyin aloittamaan juoksemisen uudelleen, josta olin luopunut kuumeilun vuoksi. Loppukesästä juoksin puolimaratonin Hangossa. Aloin nukkua paremmin. Uskalsin pysähtyä rauhassa ja luotin, että jotain hyvää vielä tapahtuu. Jätin kaiken turhan pois. Ajatus, mistä sain tukea ja voimaa oli, että minulla on vaihtoehtoja - elämä antaa vielä minulle jotain arvokasta ja tärkeää. Aion olla rohkea suunnannäyttäjä ja en enää syyllistä itseäni asian vuoksi. En voi sille mitään, että olen joutunut työskentelemään ympäristöissä, jotka ovat altistaneet minua näin pahasti. Olen utelias ja ajattelen, että minulla on rajattomasti mahdollisuuksia. Katson tällä hetkellä mihin elämä vie ja otan vastaan hyviä ja terveellisiä työtarjouksia, jos niitä on tarjolla. 

 

 

 

 

Kaikki mitä tarvitsen ovat ulottuvillani - asia loksahtelevat paikoilleen. Ensimmäinen askel käynnistää tapahtumaketjun. Tavoitetilani on kirjoittaa väitöskirjaani hyvinvoivana. Mitä merkkejä olen huomannut? Kun lopetin työt ympäristössä, jossa sairastelin, koko olemukseni muuttui. Muistin yhtäkkiä, mitä kaikkia asioita rakastan tehdä. Pystyn liikkumaan säännöllisesti. Tiedän joka päivä, miten edistän tutkimustani. Olen aineistonkeruuvaiheessa ja se on ollut antoisa prosessi. Sain yhteistyökumppaneita, kun rohkeasti toin osaamistani esille. Rakastan myös nykyistä työtäni, jonka ihmeellisesti sain tähän hetkeen - palasin luokanopettajan työhöni. Neiti Sisäilma on hiukan antanut periksi. Olen saanut uuden työn ensi kesään asti paikasta, jossa en saa oireita. Olen kiitollinen tästä mahdollisuudesta. Tällä kertaa pyysin saada vierailla paikassa useina päivinä, jotta sain selville, pystynkö työskentelemään ympäristössä. Ajatus tuntui nololta, mutta kerroin tilanteeni rohkeasti.

Onnellinen olo ja positiivinen kehä ovat edistäneet hyvinvointiani. Se on vaatinut myös uhrauksia ja elämässäni on ollut vähemmän tapahtumia sosiaalisessa elämässä. Niitä lisätään pienin askelin. Ne ystävät, jotka ovat todellisia, ovat pysyneet vierellä. Olen ansainnut taikahetkeni, sillä on ihanaa olla kivuton. 

" Meille tarjotaan koko ajan joka suunnasta oikeita tapoja elää. Mutta yksikään niistä ei ole sinulle oikea. Sinulle oikea tapa elää on se, jonka valitset aina uudelleen ja uudelleen." 

-hidasta elämää- 

 

Matka jatkuu...

Anni 

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla