Aloitin tämän vuoden kirjoitusmatkalla Thaimaassa. Matka oli samalla myös koko perheen yhteinen lomamatka, mutta sain samalla toteutettua haaveilemani kirjoitusmatkan. Ympäristö oli inspiroiva ja sain kannustusta puolisoltani työskentelyyn matkan aikana. Olin tehnyt ennen matkaa valmistelevia töitä ja selvittänyt hotellimme nettiyhteyden tason. Tein itselleni ennen matkaa kirjoitussuunnitelman, jota toteutin päivittäin. Hotellin yleisilme oli siisti ja sisustus oli pelkistetty ja kaunis. Viihtyisä ympäristö auttoi keskittymään työskentelyyn. 

 

 

Sain matkan aikana kirjoitettua ja suunniteltua tulevaa vuotta opintojeni suhteen. Keskustelimme puolisoni kanssa paljon siitä, mikä on tavoiteltavaa ja missä voin joustaa, jotta saan edistymään väitöstyötäni. Toisaalta mietimme myös sitä, mihin en voi vaikuttaa. Onneksi ehdin myös levätä ja lomailla, mutta tavoitteeni oli inspiroitua kirjoittamisen rutiinin äärelle. Välillä kirjoitin ja välillä luin siitä, mistä kirjoitin. Tein päivätavoitteet hyvin pieniksi askelmiksi, etteivät ne aiheuttaneet paineita. Kokemus oli positiivinen ja huolellinen etukäteissuunnittelu edisti työskentelyä tavoitteen saavuttamisessa. 

 

 

 

 

 

Hotellimme miljöö oli rauhallinen ja kotoisa. Ihmiset olivat todella ystävällisiä ja viihdyimme hyvin. Huoneemme siivottiin huolellisesti joka päivä ja petivaatteet vaihdettiin päivittäin. Uima-altaalle oli vain pari askelta huoneistomme ovelta. 

 

 

 

Kokemus kirjoitusmatkasta oli kaikin puolin positiivinen. Ajatukset saivat levätä arjen askareista. Ympäristön vaihdos edisti kirjoitusprosessiani ja selkiytti ajatuksiani siitä, mitä olen tekemässä. Aineistonkeruun vaiheita myös vahvistui matkan aikana ja niitä toteutan ilolla seuraavien viikkojen aikana. Meren aaltojen laulua kuunnellessa oli rentouttavaa keskittyä lukemaan ja edistämään omaa unelmaa. Samalla saimme viettää arvokasta perheen yhteistä aikaa. 

 

 

Kirjoitusprosessi jatkuu...

Anni 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Sisustus. Onnellinen arki ja jatko-opinnot.

Interior and lifestyle. I’m a PhD student at the University of Jyväskylä. 

Hae blogista

Instagram