Kirjoitin itselleni kirjeen tasan vuosi sitten. Kirjeen otsikkona oli myötätuntoinen kirje itsellesi.

"Valoisuutesi valloittaa ja vahvistaa sinua. Olet upea ja rohkea. Luota siihen, että kaikki järjestyy sinun parhaaksesi ja juuri silloin, kun aika on. Ole onnellinen ja kiitollinen siitä, mitä sinulla on. Polullasi on ystäviä turvanasi. Luota sydämen ääneesi ja toimi sen mukaan. Olet turvassa. Elämä kantaa sinua eteenpäin."

Aloitin uuden virkatyön tammikuussa. Tämä vuosi sitten kirje tuntui hyvältä lukea. Kirsti Paakkasen sanoin: " Jos unelmaa ei ole, se ei voi toteutua." Valitsin rohkeasti suuren sydämeni mukaisen unelman.

Myötätuntoinen suhtautuminen tutkimuksenkin kirjoittamisen rutiiniin on tärkeää edistymisen kannalta. Se vahvistaa myös sisäistä kasvua. En voi kehuskella blogini päivityksillä, sillä edellisestä julkaisusta on kulunut aikaa. Sen sijaan olen keskittynyt tutkimukseni kirjoittamiseen tai sen jäsentelyyn. Hitaasti, mutta varmasti etenen. Sana kerrallaan. Sanasta lauseeksi. Lauseesta kappaleiksi. Miten olen edennyt tässä välissä? Olin esiintymässä Tampereella ja sain sieltä uutta voimaa tutkimuksen toteutukseen. Tutkimuksen tekeminen työn ohella vaatii tahtoa ja ajanhallintataitoja. Olen oppinut tämän matkan aikana, että joskus on hyvä myös levätä. Olla tekemättä mitään - ilman aikatauluja. Joululomalla nautin levosta ja en kirjoittanut mitään. Lepäsin. 

Luovuin turhasta suorittamisesta. Sain joululahjaksi unelmien työn. En voi sanoin kuvailla sitä, miltä tuntuu, kun saavuttaa suuren unelman. Jaakko Alasaarelan saatetekstiksi tarkoitetut sanat kävivät toteen kohdallani: " Olkoon rakkaus, ilo, rohkeus ja suuret hyvät voimat aina mukanasi. Mahtavia asioita tulee tapahtumaan sinulle!" Niin kävi. Sain unelmieni työn. Rohkeus on uskallusta tehdä asioita, jotka kuljettavat kohti omaa unelmaa. 

 

Vuoden alussa on hyvä pysähtyä omien tavoitteiden äärelle. Mitä kohti kuljen tänä vuonna? Missä aion olla viiden vuoden kuluttua? Mitkä ovat kuukausitavoitteeni? Tämän vuoden teemaksi otan itselleni rohkeuden ja luottamuksen. Uskallan kehittyä ja olla esillä rohkeasti. Luotan itseeni. Haluan, että onnellisuus tekemiseeni tulee näkyväksi. Rakastan itseäni siten, että huolehdin itsestäni - kuljen kohti unelmia terveys ja hyvinvointi edellä. Tohtoritakuu kirjassa oli hyviä vinkkejä tähän pohtimiseen. Mietin ensin viisi tavoitetta viiden vuoden aikajanalle. Samalla tavalla yhden vuoden ajalle viisi tavoitetta. Lisäksi pohdin kuukausitasolla neljä pientä tavoitetta, joita kohti kulkea. Nämä kaikki tavoitteet ovat heti nähtävillä aamulla herätessäni. 

Tammikuun tavoitteeni ovat olleet hyvin konkreettisia - jopa arkisia. 

- Tenttiin luku 1h päivässä (1h päivässä on 7h viikossa)

- Liikunta säännöllisesti sairasteluputken jälkeen

- Kirjoittaminen kolme kertaa viikossa (tutkimus)

- Ajankäyttö kalenteriin. Varaan kalenterista aikaa aktiivisesti perheelleni, puolisolle ja tutkimukselle.

 

Unelmaterveisin 

Anni 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla