Euroviisuhuuma vei niin mukanaan, että eipä tullut kauheasti päiviteltyä tänne viisufiiliksiä (tosin ei ne kyllä varmaan hirveän monia edes kiinnosta - ainakin omassa ystäväpiirissä olen kummajainen tämän Euroviisu intoiluni kanssa.)

Mutta täytyy sanoa, että kyllä sai jännittää ihan loppumetreille asti viisuvoittoa (Ai miksi sitä ei voisi jännittää??).

Itse veikkasin, että Venäjä olisi vienyt voiton ja Ukraina olisi sijoittunut vasta kolmanneksi ja ihana Australia olisi ollut toinen.

Ihan näin se ei mennyt.

Musiikillisesti en pitänyt Ukrainan kappaleesta, mutta ymmärrän kyllä miksi laulu voitti. Se oli riipaiseva ja erinlainen. Sivuhuomiona, että Ukrainan laulu taisi olla yksi niistä harvoista missä ei laulettu "Heart beat...." (eikö mailmasta ihan totta löydy muita laulun aiheita.)

Venäjän edustaja oli ihanaihanaihana, mielestäni hän muistutti jonkin verran takavuosien Venäjän edustajaa Dima Bilania, joka voitti Euroviisut vuonna 2008 ja joka oli myöskin ihana.

Mp3 soittimelleni päätyi tältä vuodelta Venäjän kappale, Australian kappale (sano mun sanoneen, että lähivuosina he vielä voittavat), Itävällan kappale, joka laulettiin iki-ihanalla ranskankielellä sekä Azerbaijan - aika perinteinen euroviisupoppi, mutta menevä. Ruotsin viisubiisistä pidin myös ja sekin lisätään lähitulevaisuudessa (paino sanalla tulevaisuudessa) soittimelle.

Miten olisi jos suomessa lanseerattaisiin Voice of Eurovision - laulukilpailu? Siinä voisi kansa valita ensin viisuvalmentajat ja sitten valmentajat valitsevat oman joukkueen ja sitten tämä valmentaja tekisi oman joukkueen voittajalle euroviisubiisin ja näistä esim neljästä finalistista kansa valitsisi suomen edustajan Euroviisuihin. Eli sama meninki kuin Voice of Finlandissa. Se toisi viisut enemmän koko kansan tietoisuuteen ja jättäisi hipahtavalta kuulostavan uuden musiikin kilpailun historian havinoihin (sori vaan YLE).

Tänäkin vuonna Euroviisuissa oli paljon voice of jotain voittajia edustamassa omia maitaan.

Näihin ajatuksiin ja näihin tunnelmiin, ensi vuoteen (tämän asian tiimoilta) <3

Kommentit (0)

Seuraa 

Vähän päälle (mielummin alle) kolmekymppinen nainen, jonka ydinperhe koostuu kahdesta kinderistä sekä miehestä. Toivon, että saan blogiini mielenkiintoisia aiheita aikaiseksi. Omaa sydäntä lämmittää täytekakut (ja myös vyötäröä), kuntonyrkkeily (jota en ole vielä aloittaut), politiikka, vahvat mielipiteet, lukeminen ja tietysti omat lapset. Joskus joudun varmasti purkamaan kiukkuakin, kun synnyinlahjana ei ole tullut pullantuoksuista äitigeeniä. Haaveilen matkustamisesta (mutta pelkään lentämistä) sekä omasta takapihasta.

Instagram