Isoäitini sulki silmänsä ikiuneen lähes seitsemän vuotta sitten, tarkalleen päivä esikoiseni syntymän jälkeen. En pysty käsittämään, että aika on mennyt niin nopeasti, että näin monta vuotta on mennyt jo ilman häntä.

Pystyn edelleen muistamaan miltä hänen kotinsa näytti, jossa hän sai asua koko elämänsä, hänen kotinsa tuoksua, jopa hänen juustohöylänsäkin on painunut mieleni sopukoihin hyvin elävästi. Siinä oli sellaisia nyppyjä koko terän matkalta, niin, että juustosta tuli "raidallinen". Miten ihmeellisiä toiset muistot saattavatkin olla, mutta silti ne on kaikki yhtä rakkaudella vaalittavia. Muistan myös isoäitini kasvot, ilmeet, hiukset, mutta hänen ääntään en saa enää mieleeni.

Yksi muisto täytti mieleni viime sunnuntaina, kun televisiosta tuli elokuva Päiväni murmelina. Elokuva on tehty vuonna 1993. Ja isoäitini on vienyt minut katsomaan sitä. katsellessani elokuvaa, tuntui kun hän olisi ollut läsnä. Elokuva vei minut todella hetkeksi lähemmäksi isoäitiäni ja miten selvästi mieleeni nousi muistoja hänestä.

Aikanaan meni monta vuotta kun mietin, että mikä se elokuva oli jossa se mies herää joka aamu samaan päivään, kunnes muutama vuosi sitten tämä elokuva tuli ensimmäisen kerran televisiosta (ja varmasti on tullut aikaisemminkin, mutta nyt se osui silmiini). Ja pakkohan elokuva oli katsoa, kun se kerran tuli televisiosta, íhana letkeä elokuva, joka on valittu American Film Instituten sadan parhaan amerikkalaiskomedian sijalle 34, vuonna 2000.

Kyllä isoäitini tiesi mitä kannattaa käydä katsomassa <3

Kommentit (0)

Seuraa 

Vähän päälle (mielummin alle) kolmekymppinen nainen, jonka ydinperhe koostuu kahdesta kinderistä sekä miehestä. Toivon, että saan blogiini mielenkiintoisia aiheita aikaiseksi. Omaa sydäntä lämmittää täytekakut (ja myös vyötäröä), kuntonyrkkeily (jota en ole vielä aloittaut), politiikka, vahvat mielipiteet, lukeminen ja tietysti omat lapset. Joskus joudun varmasti purkamaan kiukkuakin, kun synnyinlahjana ei ole tullut pullantuoksuista äitigeeniä. Haaveilen matkustamisesta (mutta pelkään lentämistä) sekä omasta takapihasta.

Instagram