Juuri nyt meidän ulkosuomalaisten blogien keskuudessa kiertää Liebster Award- blogihaaste. London and beyond- blogin Leena laittoi haasteen minullekin eteenpäin. Näin Espanjan loman jäljiltä pitikin äkkiä suoda ajatus Saksalle, vaikka pääkoppani onkin ihan Valencia- huumassa edelleen... Kysymysten jälkeen löytyvät sitten minun mukaan haastamani blogit. 

1. Mikä on parasta tämänhetkisessä asuinmaassasi? 

Saksassa hintataso on edullinen ja tämä mahdollistaa monia kivoja asioita. Myös sijainti keskellä Eurooppaa ja ne jo useampaan otteeseen hehkuttamani edulliset matkat muualle Eurooppaan (paitsi Suomeen ja pohjoismaihin). Saksassa asuminen on kasvattanut itseäni niin monin tavoin. Voinkin sanoa, että Saksassa asumisen ansiosta olen tänään paljon rohkeampi ja sanavalmiimpi kuin kolme vuotta sitten. 

2. Entä ikävintä?

Välillä tuntuu, että elämä Saksassa on täynnä jokapäiväisiä haasteita. Maa on yllättävän byrokraattinen ja vanhanaikainenkin (tiedän, että tästä viimeisimmästä sanasta seuraa pyyhkeitä!). Kuten Leenakin omassa tekstissään mainitsi, käteistä pitää olla aina ja kortilla maksaminen ei ole aina itsestään selvää. Se, että Saksa olisi "järjestyksen maa", on mielestäni täysin urbaania legendaa.

3. Jos saisit matkustaa mihin tahansa maahan kahdeksi viikoksi ilmaiseksi, mihin matkaisit?

Vaikea kysymys.. Ehkä Reinin rannalta Sveitsiin lähtevälle jokiristeilylle. Nämä ovat nimittäin yllättävän kalliita reissuja!

4. Mihin kohteeseen matkustaisit uudestaan?

Edellisessä postauksessa ehdinkin jo hehkuttaa Valencian ihanuutta ja sitä, että todennäköisesti tämä on meidän vakituinen kohteemme. Myös Rooman olen aina valmis lähtemään. Lisäksi Etelä- Korea on useasti mielessä, maa teki kaikin tavoin minuun lähtemättömän vaikutuksen yhdeksän vuotta sitten ja haluaisinkin sinne vielä joskus palata. 

5. Mitä suomalaista ruokaa kaipaat eniten ulkomailla?

Olen alkanut tuntea suorastaan himoa ruokiin, jotka eivät Suomessa asuessa niinkään olleet herkkuja. Maksalaatikko, Hk:n maksamakkara, piimä ja nakit saavat veden herahtamaan kielelle. 

6. Uskotko muuttavasi joskus takaisin Suomeen?

Nähtäväksi jää. Ja jos, niin koska? Miksei, mutta sen aika ei ole ainakaan vielä.

7. Mikä on asuinmaasi hauskin/mielenkiintoisin juhlapyhä?

Kölniläinen karnevaalikausi tietenkin, mutta myös touko- kesäkuun ajalle sijoittuu useampi pitkäviikonloppu ja se on toki mukavaa!

8. Mikä oli vaikeinta ulkomaille muutossa?

Sopeutuminen Saksaan on ollut yllättävän työlästä, mutta toki palkitsevaakin. Kuvittelin ennen Saksaan lähtöä maan, asioiden ja ihmisten olevan hyvin samankaltaisia Suomeen verrattuna, mielestäni näin ei kuitenkaan ollenkaan ole. Myös se, että lapselle muutto on ollut yllättävän hankala prosessi, on tehnyt omastakin olosta vaikeaa. 

9. Voisitko kuvitella asuvasi jossain muussa maassa kuin Suomessa tai tämänhetkisessä asuinmaassasi?

Ehdottomasti! Jos meille tarjoutuisi esimerkiksi mahdollisuus muuttaa Italiaan tai Espanjaan, en miettisi hetkeäkään. Myös jonnekin päin Aasiaa olisin valmis lähtemään. 

10. Mikä oli vuoden 2016 mieleenjäävin hetki? 

Miehen työn vaihtuminen, joka vaikutti ja vaikuttaa edelleen meidän kaikkien arkeen. 

11. Aiotko matkustaa jonnekin tänä vuonna? Minne?

Suomeen matkustamme heinäkuussa, syksylle on Ranskaan autoiluloma suunnitteilla sekä Italiaan haluan mennä äitini kanssa. Myös Saksaa tahtoisin nähdä lisää ja Hollannissakin olisi kiva pyrähtää. 

Haastan mukaan seuraavat blogit: 

Samalla tontilla bloggaavan Hollanninhippiäisen

Saksassa asuvan Päivin Puolivälissä- blogin

Elämää ja Amerikkaa- blogin

Sveitsistä Martan matkassa- blogin

Mielilandia- blogin Hollannista

 

Kommentit (5)

Anu / Mielilandia
1/5 | 

Kiitos haasteesta, Johanna! Tartun tähän mieluusti.

Tätä oli kiinnostava lukea. Täältä Hollannista käsin Saksa kuulostaa monesti huomattavasti paremmin järjestyneeltä maalta. Täällä on ihmisillä välillä niin rento hälläväliä-asenne, että joskus tuntuu, että asuu paljon eteläisemmässä maassa. :D Mutta taitaa olla, että Pohjoismaat vie voiton molemmista!

Ja tuo on kyllä jännä, miten ulkomailla alkaa kaivata juttuja, joista ei ees Suomessa asuessa niin piitannut. Viimeksi toin tuliaisena Suomesta poronpaistia, vaikken yleensä edes osta tai juuri muutenkaan syö lihaa.

Eau De Cologne
Liittynyt22.6.2015

Poro on minullakin aina listalla :-D Ehkä siihen liittyy vain jotain niin suomalaista! Ja minäkun kuvittelin Hollannin olevan niin edistynyt maa :-D

Johanna, Eau De Cologne

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rakkaudesta Suomeen, rakkaudesta uuteen kotikaupunkiin -ja maahan(kin). Hausfraun arjen pohdintoja, kokemuksia, havaintoja & pientä kipuilua.

Tervetuloa mukaan blogimatkalle!

Podcast: https://soundcloud.com/user-945742987

Instagram: johannacologne

Facebook: Klikkaa tästä

Sähköposti: eaudecologne.blogi@gmail.com

Twitter: @EauDeColBlogi

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016

Kategoriat