Vielä viimeiset aamukahvit Airbnb- talolla ja kohta siirrytään laukkujen kanssa loppulomaksi hotelliin. Takana yhdeksän yötä tuntemattomien ihmisten kodissa heidän kanssaan ja alan olla rehellisesti sanottuna kypsää kauraa siirtymään hotellin hoiviin. 

Talo ja majoituspuitteet ovat olleet erinomaiset. Meillä on ollut käytössä kaksi makuuhuonetta, iso kylpyhuone ammeella ja erillisellä suihkulla. Lisäksi meillä on ollut oma keittiö sekä iso terassi varustettuna aurinkotuoleilla, grillillä sekä pienellä uima-altaalla. Pyykkikonetta on saanut halutessaan käyttää niin paljon kuin tarve on vaatinut. Siisteydessä ei ole ollut moitteita ja talo sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien varrella. 

Mikä sitten tässä kokemuksessa on mennyt vikaan? 

Aamut ovat alkaneet sillä, että olen hokenut "Hssss!!" tyttärelle ja toisinaan miehellekin. Olen pitänyt huolta ettemme aiheuta melua, sillä hostit tekevät yötyötä ja olen halunnut, että he saavat rauhan nukkua. Tällainen jatkuva kontrollointi on ottanut voimille ja aamumme eivät ehkä ole olleet mitenkään kovin rentoja. Enkä muutenkaan ole osannut rentoutua tällaisessa majoitusmuodossa loman vaatimalla tavalla.

Se, että en ole osannut rentoutua, ei tietenkään ole kenenkään toisen vika, vaan on täysin itsestäni johtuvaa.

Hostien kanssa emme juurikaan ole olleet tekemisissä, toisinaan kuulumisten vaihtoa ja tervehtimistä. Ensivaikutelman perusteella pariskunnan mies on helpommin lähestyttävä ja talon Airbnb- toimintaa pyörittävä vaimo hieman varaantuneempi ja stressaantuneempi. 

Olimme alunperin varanneet seitsemän yön majoituksen, mutta päätimme pidentää oleilua kahdella lisäyöllä. Kahdesta viimeisestä yöstä maksoimme enemmän per yö, tämä jätti vähän huonon maun suuhun. Olimme olettaneet, että nämä lisäyöt saisimme yöpyä samaan hintaan kuin seitsemän aikaisempaakin. Toki myönnän, että näillä kalliimmilla hinnoillakaan emme olisi löytäneet saman tasoista hotellia. 

Jatkossa voisin EHKÄ harkita Airbnb- majoitusta sillä tavalla, että koko asunto olisi omassa käytössä. Kimppa-asumisen vieraiden kanssa jätän suosiolla muille. Airbnb-fania minusta tuskin tulee ja jatkossakin aion mahdollisuuksien mukaan pysytellä hotellimajoituksissa.

Tämä kokemus ei myöskään muuttanut ajatustani siihen suuntaan, että voisin laittaa oman kotimme Airbnb-palveluun tarjolle. 

Huh, tuntuu kuin olisin selviytynyt rankasta urheilusuorituksesta ja nyt voin alkaa todella ns. lonkkaa vetämään.

-Se mikä sopii toisille, ei välttämättä sovi kaikille.

 

Kommentit (8)

Saana
1/8 | 

Airbnb -touhun ensimmäinen sääntö: älä hyvä ihminen valitse asuntoa, josta vuokraat itsellesi pelkän huoneen. Itselläni on kokemusta Airbnb-asunnoista viidestä eri maasta ja kaupungista, ja olemme aina vuokranneet koko asunnon/talon käyttöömme. Pitkällä reissulla (enemmän kuin 3-4 päivää) tämä tulee huomattavasti halvemmaksi ja kaupunkiin pääsee tutustumaan aivan eri vinkkelistä, kun yhtäkkiä elääkin ikäänkuin paikallinen, samoissa ruokakaupoissa käyden ja julkisia liikennevälineitä kotiovelta käyttäen. Minusta on ihanaa saada kokea se hetken huuma, ikään kuin olisi uuteen kotiin muuttanut. Huomattiin poikaystävän kanssa, että kutsumme reissussa Airbnb-asuntojamme aina kodiksi, kun taas hotelli on vain hotelli. Siinä piilee se vissi ero. ?

Eau De Cologne
Liittynyt22.6.2015

Meillä ei ollut huonetta, eikä jaettuja tiloja. Kaksi makuuhuonetta, iso kylppäri, keittiö ja terassi omassa käytössä. Se, että osaisinko olla tuntemattoman ihmisen asunnossa ilman hostejaakaan rennosti epäilyttää.. Kokemus ei missään nimessä ollut negatiivinen, mutta myönnän, että kyllä kiva hotelli on itselleni lomailussa myöskin kirsikka kakun päällä ja viihdyn hotelleissa.

Johanna, Eau De Cologne

Jonna
2/8 | 

En mäkään usko, että viihtyisin toisten nurkissa. Me olemme juuri nyt Adelaidessa airbnb:n kautta varatussa omassa villassa. Ja on ihan mahtava! Kolme makuuhuonetta ja sijainti hyvä. Tosin maksamme tästä enemmän kuin halvimmat hotellit olisivat maksaneet. Toisaalta neliöitäkin on huomattavasti enemmän kuin hotellissa ? Tällä ekan kerta kokemuksella varaisin uudestankun airbnb:n kautta. Mutta juurikin kokonaisen asunnon.

Vierailija
3/8 | 

Itse taas olen tykannyt airbnb-majoituksesta siitakin syysta, etta siina menee turistidollarit suoraan paikalliselle eika millekaan monikansalliselle hotelliketjulle. Riippuu tietenkin aika paljon maasta, koyhissa maissa tama on kehittyneita maita tarkeampi pointti. Toisaalta oikeassa kodissa asuessaan nakee miten paikalliset elavat ja isannilta saa myos hyvin vinkkeja ja tietoa miten lomasta saa kaiken irti. Kaiken kaikkiaan kokemus on vain vahemman "turisti"-kamaa. Makunsa toki kaikilla, voi olla etta just suomalaiset on niin tottuneita omaan tilaan etteivat tunne oloaan mukavaksi muiden nurkissa. Minusta ihmisten kohtaaminen on matkailun parasta antia.

Eau De Cologne
Liittynyt22.6.2015
4/8 | 

Olet oikeassa, paikallisiin ihmisiin ja kulttuuriin tutustuminen on yksi matkailun parhaimmista puolista. Mutta heitä voi kohdata ja kulttuuriin tutustua muutenkin kuin majoittumalla heidän koteihinsa.
Ehkä kuitenkin joskus vielä kokeilemme:)

Johanna, Eau De Cologne

Heidi / Maailman äärellä
5/8 | 

Minulla on kaksi kokemusta Airbnb:ltä. Ensimmäinen oli Suomessa Kristiinankaupungissa. Meillä oli talon yläkerta käytössä ja alakerrassa asui mummo. Hostit taas majailivat viereisessä talossa. Mummo oli kuulemma sen verran huonokuuloinen, ettei meidän tarvinnut mitenkään varoa elämistämme ja elämän ääniä. Pitkää aikaa en minäkään olisi osannut tälaisessa majoituksessa olla, mutta lyhyellä vierailulla vallan mainio. Ensimmäisenä iltana isäntä ja emäntä kutsuivat luokseen ja tarjosivat iltapalaa ja viiniä ja kertoivat tarinoita matkoiltaan ympäri maailmaa. Saatiin myös huippuvinkit Kristiinankaupungin ympäristöön. Aamupalalla emäntä teki meille lettuja omien kanojen munista ja niitä syötiin mansikoiden kanssa, jotka myös tulivat omasta pellosta. 

Kokemus oli sen verran positiivinen, että uskaltauduin varaamaan koko viime syksyksi Madridista asunnon. Tällä keraa asunnon omistaja asui ihan eri paikassa, mutta saatiin tosi paljon apua kaikessa ja vinkkejä Madridiin jne. Ensi kesäksi on varattu pieni mökki Islannista. Ainakin kuvissa se vaikutti pieneltä paratiisilta upeiden maisemien äärellä. 

Vaikka useimmiten minäkin valitsen hotellin, joskus Airbnb on ihan omiaan - pitää vaan tehdä valinta huolella. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rakkaudesta Suomeen, rakkaudesta uuteen kotikaupunkiin -ja maahan(kin). Hausfraun arjen pohdintoja, kokemuksia, havaintoja & pientä kipuilua.

Tervetuloa mukaan blogimatkalle!

Podcast: https://soundcloud.com/user-945742987

Instagram: johannacologne

Facebook: Klikkaa tästä

Sähköposti: eaudecologne.blogi@gmail.com

Twitter: @EauDeColBlogi

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016

Kategoriat