Kirjoitukset avainsanalla matkustaminen

La Bella Italia! Makaroonimaa on varastanut suuren osan sydämestäni jo 19 - vuotta sitten, jolloin lähdin ensimmäistä kertaa ulkomaille kesätöihin, Adrianmeren rannalle Riminille. Ensimmäisen kesän jälkeen palasin pariin otteeseen asumaan maahan vielä uudelleen.

Italiassa asuminen on saanut kaukokaipuuni heräämään. Italiassa olen kokenut ensirakkauden ja siellä on myös sydämeni särkynyt. Italiassa olen saanut viettää parhaat teinihetkeni, sillä olihan se 16- vuotiaalle maailman avaava kokemus päästä pohjoisesta Suomesta kesää viettämään "hieman kauemmas". 

Eilen aamulla suuntasimme äitini ja tyttöni kanssa Bergamoon kahden päivän minilomalle. Vanhan kaupungin katuja astellessa mietin, miten ihanaa onkaan olla tutussa maassa pitkästä aikaa. Vaikka en Bergamoa tunnekaan sen paremmin, kaikki vain tuntuu niin helpolta ja vaivattomalta. 

Tässä lista niistä syistä, miksi Italia on omasta mielestäni vaan huikean ihana matkakohde: 

1. Ruoka, ruoka ja ruoka! Italia oon varmasti maa, josta löytyy jokaiseen makuun syötävää. Pizzan ja pastan luvatussa maassa, löytyy nykyään hyvin myös gluteiinittomia vaihtoehtoja. Lihaa, kalaa ja salaatteja on myös hyvin saatavilla. 

2. Italia kieli on poikkeuksellisen kaunista ja helppoa. Kaunis kieli on kuin musiikkia korville! Olen itse opiskellut italiaa iltalukiossa ja onpa minulla siitä jonkinlainen arvosanakin. Kielen opiskelua toki helpotti se, että olin Italiassa ollessani oppinut alkeet jo "kuuntelemalla". 

3. Maassa on useita ihania kaupunkikohteita, rantapaikkoja sekä historiallisia kyliä, Italian upeista viinialueista puhumattakaan.

4. Lomailu Italiassa ei ole vuodenajasta kiinni, vaikka kesäisin maassa onkin huippusesonki, talvella maasta löytyy myös monta tunnelmallista kohdetta.

5. Ystävälliset ihmiset ja positiivinen palvelukulttuuri. En muista saaneeni maassa koskaan nyrpeää asiakaspalvelua. Italialaisten positiivinen elämänasenne on tarttuvaa ja kahdehdittavaakin. 

6. Kohtuullinen, jopa edullinen hintataso. Lasin hyvää viiniä voi saada neljällä eurolla ja pizzan kuudella eurolla. Hyvätasoisia majoituksia voi saada varsinkin sesongin ulkopuolella huokeaan hintaan. Me esimerkiksi majoitumme tällä hetkellä aivan Bergamon vanhankaupungin sydämessä, ihanassa historiallisessa talossa ja aamiaisen kanssa yö kolmelta hengeltä maksaa 90 euroa. 

Bergamosta luvassa lisää vielä myöhemmin. Nyt on aika nauttia vielä tämä päivä historiasta, ruuasta ja maisemista, rakkaasta Italiasta!

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Alkukeväästä alkoi tuntumaan siltä, että tänäkin vuonna olisi jälleen päästävä Valenciaan. Viime vuoden 10- vuotismatkan jälkeen meille miehen kanssa jäi sellainen fiilis, että mitä jos Valenciasta tulisikin meidän jokavuotinen kohteemme. Tätä ideaa tukee myös se, että luottolentoyhtiömmekin lentää suoraan Valenciaan kaksi kertaa viikossa. 

Kaunis historiallinen keskusta ja kivat hiekkarannat mahdollistavat takuuvarmasti ihanan kaupunki -ja rantaloman yhdistelmän. Vinkkejä  erilaisiin aktiviteetteihin, ravintoloihin ynnä muihin luvassa myöhemmin. Vielä tämän päivän olen "valitettavasti" kännykän ja hotellin wifin armoilla. Tässä kuitenkin pieni kuvakooste lomaltamme:

 

 

 

Kommentit (0)

Matkakuume on nostanut päätään jälleen perheessämme. Kesällä olisi tosi ihanaa Suomen lisäksi käydä muuallakin. Olemme vuoden aikana lomailleet neljän pidemmän loman verran. Kaikki nämä neljän loman lennot olemme lentäneet halpalentoyhtiö Ryanairillä ja jälleen kerran olemme viikonloppuna näppäilleet Ryanairin sivuja. Yhtiöitä voisikin jo kutsua perheemme luottolentoyhtiöksi. 

Kun lähdemme lomalle, on hintojen edullisuus etenkin lennoissa tärkeää. Jos hinta on edullinen, on toissijaista kuinka mukava lentomatka on, etenkin kun matkustamme paljon Euroopan sisällä ja lentoajat eivät ole pitkiä. Myönnän, että Teneriffan 4,5 tunnin lentomatka alkoi kuitenkin olla jo aika tuskainen Ryanairin pienellä "purkilla" lentäessä. 

Seuraavat asiat ovat edullisuuden lisäksi Ryanairillä plussaa: 

- henkilökunta on aina ollut lennoilla todella mukavaa. 

- lentoa ei ole koskaan peruttu, enkä ole kuullut yhtiön lakkoilevan. 

- meille tärkeää on myös, että Kölnistä Ryanairillä on tarjota useita kivoja kohteita ja lennot lähteävät suhteellisen läheltä kotiamme.

Pitkä lista miinuksia: 

- lisämaksuja voi tulla, jos ei esimerkiksi ole huomannut printata lentolippua tai asentaa puhelimeen Ryanairin omaa apsia. Maksoimme viime keväänä 45 euroa lisää pelkästä lippujen tulostamisesta lentokentällä. Tavallisestihan lentoyhtiöille riittää se, että menee passien kanssa tiskille. 

- Ryanair on todella tarkka laukkujen painorajoista, lisäpainoa ei saa olla. Matkalaukkuja voi joutua purkamaan lähtöselvityksessä myös muutaman sadan gramman takia. 

- lentokoneita ei ehditä siivoamaan kiireisten aikataulujen vuoksi. Useasti olemme lähteneet lentoon jonkun muun leivänmurut jaloissamme. 

- kiirellisyyden vuoksi myös ruokatarjonta voi olla toisinaan aika heikkoa. Teneriffalle lentäessä lämpimät ateriat olivat loppu ja shoppasimme sitten listalta sipsejä. 

- yhtiöllä on harvemmin lentoja niin, että sekä meno- ja paluulennot olisivat järkeviin aikoihin. Lennoille joutuu valitettavasti moneen kohteeseen mentäessä tai lomalta palatessa, lähtemään aamuyöllä. 

Valitettavaa, että miinuslista on tosiaan plussalistaa pidempi. Halvalla tässä tapauksessa ei ainakaan saa priimaa. Mutta kun näihin asioihin on tottunut, edullinen hinta peittoaa lopulta kuitenkin miinukset.

Ryanairin lentoja näyttää tällä hetkellä olevan huonosti Suomesta käsin, mutta mikäli haluaa lentää keskellä Eurooppaa maiden tai kaupunkien välillä, suosittelen tarkistamaan yhtiön reitit ja hinnat. Itse käytän paljon suomalaista www.halvatlennot.fi - sivustoa ja tämä kyseinen sivusto myös listaa Ryanairin lennot tarjontaan. 

Mitä asioita sinä pidät tärkeänä matkaa suunnitellessa?

Kommentit (10)

Faijahommia
1/10 | 

Paljon reissaavana arvostan hintaa yli kaiken. En ole Euroopan lennoilla niinkään viihtyvyyden perään.

Jos lento on pitkä, niin tällöin viihtyvyys on kaikki kaikessa. Jos lento on esim 10h, niin maksan mielelläni pari sataa extraa, jotta saan lennostani viihtyisämmän :)

https://faijahommia.fi/

Eau De Cologne
Liittynyt22.6.2015

Toiveissa onkin matkustaa pidemmälle mukavammin kuin Ryanilla ?Mutta onneksi kalliimmillakin yhtiöillä löytyy toisinaan hyviä tarjouksia.

Johanna, Eau De Cologne

Jonna
2/10 | 

Me myös lennettäisiin Ryanairilla vieläkin useammin, jos se lentäisi edelleen Frankfurh-Hahnin kentältä Suomeen. Etenkin, kun meille Tampere on joka tapauksessa Suomessa matkan määränpää ;) Olen ollu aina tyytyväinen Ryanairiin, juuri tuohon aikataulujen paikkaansapitävyyteen, ystävällisyyteen ja hintaan. Viiden hengen perheessä hinnalla alkaa olla jo todella paljon merkitystä. Meillä on muuten aina omat eväät Ryanairin lennoilla mukana.

Eau De Cologne
Liittynyt22.6.2015

Meilläkin on kyllä yleensä eväät mukana, mutta viimeksi tuli niin kiire, että piti sitten tyytyä sipseihin ?

Johanna, Eau De Cologne

Laura
3/10 | 

Kiinnostavaa lukea etukäteen Ryanairista. Lennän ensi viikolla ekaa kertaa ja todella hinta oli se, mikä ratkaisi. £70 meno-paluu Lontoo-Verona-Lontoo. (nykykurssilla reilu 80€) Pitää tehdä enemmänkin. Ilman perhettä reissut tulee todella halvaksi! Anteeksi, että aiheutin Suomessa asuville kateutta ;)

surullinen
4/10 | 

Minusta on surullista lukea tällaisia juttuja,että perhe on lentänyt jo neljä kertaa vuoden aikana matkoille. Ettekö te ollenkaan ajattele ympäristöä ja opeta lapsillekin,että elämä on mukavaa ja merkityksellistä ilman, että aina pitää olla suuria elämyksiä ja mikään ei riitä. Halvat lennot ovat todella tuhoisia ympäristölle ja luonnonvaroille. Maailma ei kestä tätä ja suomalainen kulutti jo 3.4. 17 mennessä koko vuoden tarpeet. Asuminen (kaksi jopa kolme kotia/mökkiä) liikenne (joka perheessä 1-3 autoa ja lentomatkustus pahimpia).

Eau De Cologne
Liittynyt22.6.2015

Hei, kiitos kommentistasi. Meidän perhe pyrkii elämään mahdollisimman ympäristöystävällisesti. Emme omista autoa (emme myöskään mökkiä), Kölnissä liikumme paljon julkisilla, kävellen tai pyöräillen. Pyrimme myös mahdollisuuksien mukaan matkustamaan kauemmas junilla tai bussilla. Valitettavaa kyllä, että lennot ovat monesti halvempia kuin esimerkiksi junamatkat.

Matkustelu ei ole suinkaan ole elämän tärkein asia ja senkin kyllä lapsellemme olemme opettaneet.

Itselläni ei ollut lapsena mahdollisuutta nähdä maailmaa, miksi toisaalta en soisi sitä lapselleni?

Johanna, Eau De Cologne

Elina
5/10 | 

Kyllähän elämä on merkityksellistä myös ilman jatkuvaa matkustelua.
Minusta ainakin olisi mukavaa, jos pystyisin avartamaan lasteni maailmaa myös matkustellen. Kuuden hengen voimin se on vain jo aika kallista - etenkin lentäminen (edes halpalentoyhtiöillä). Niinpä matkustamme halvimmalla vaihtoehdolla eli autolla ne kaksi lomaa vuodessa: toisen Saksan sisällä jollekin Pohjanmeren saarelle ja kesällä sitten Suomeen.
Majapaikan, varsinkaan kohtuuhintaisen, löytäminen on myös haastavaa näin isolla porukalla. Saksassa on onneksi kivoja retkeilymajoja, joissa myös kuuden hengen huoneita :-)
Itse olen saanut matkustella lapsena ja aikana ennen lapsia, joten en kaipaa sitä tällä hetkellä, mutta olisi silti kiva näyttää lapsille maailmaa.

Eau De Cologne
Liittynyt22.6.2015

Kyllähän kuusi henkeä on paljon, jos matkustamista ajatellaan lentojen ja majoitusten kannalta. Ei tosiaan varmasti pääse edullisesti, vaikka halpalentoyhtiöllä lentäisikin. Meillä valitettavasti sitten taas autottomuus rajoittaa Saksassa matkailua niin, ettei monesti sitten raski ostaa junalippua, niiden ollessa hintavia. Ja kuinka hassua onkaan, että useasti on edullisempaa sitten meillä kolmella halpalentää jonnekin, kuin ostaa Saksan sisäiset junaliput :-) 

Johanna, Eau De Cologne

Köln on ihan mahtava kaupunki siinäkin mielessä, että se sijaitsee vain kivenheiton päästä Belgiasta ja Hollannista. Olin jo pidemmän aikaa haaveillut matkasta Hollantiin, jossa emme ole täällä asuessa vielä käyneet. Lomailin vuoden viimeisen viikon ja päätin, että haaveen olisi aika toteutua.

Valitsin kohteeksi Roermondin, koska olin kuullut, että siellä on viehättävä vanha keskusta. Vanhat kaupungit miellyttävät itseäni kovasti ja siksi lähden mielelläni niiden perään. Ongelmalliseksi matkan Roermondiin teki kuitenkin huonot junayhteydet. Me emme omista autoa, joten matkan ehtona oli kätevät juna-tai bussiyhteydet. Junalla kyllä pääsee, mutta vaihtaa pitää kaksi kertaa ja matkustaminen kestää aivan liian kauan suhteessa reilun 90 kilometrin matkaan. 

Googlettelin bussiyhteyksiä ja löysin Roermondissa sijaitsevan McArthurGlen- ketjuun kuuluvan Designer Outletin tarjoavan Kölnistä edestakaisia bussimatkoja joka lauantai. Matkan hinta oli 15 euroa ja aikaa Roermondissa viettoon oli viisi tuntia. En niinkään alunperin ollut kiinnostunut outlet- kylästä, mutta koska Roermondin vanhakaupunki sijaitsee aivan ostosparatiisin kyljessä, päätin, että menemme tällä kyydillä. 

Outlet- kylä kyllä onnistuikin hämmästyttämään. Olin kuvitellut paikan olevan lähinnä suttuinen halli, joka olisi täynnä erinnäisiä penkomispöytiä täytettyinä luxusmerkkien jämäerillä. Tämän kuvitelman sijaan paikka olikin kuin pieni viehättävä kylä, joka oli täytetty erilaisilla putiikeilla. Liikkeitä on paljon ja varmasti jokaiseen makuun. Satuimme paikalle vielä niin, että outlethinnoissa oli osittain lisäalennuksia. Kaikki hinnat eivät kuitenkaan olleet niin edullisia, kuin outletissä voisi olettaa olevan. 

Kävelimme lounaalle vanhaan kaupunkiin ja tosiaan, ei sitä turhaan ollut kehuttu! Viehättävä pieni keskusta on täynnä mm. pieniä ravintoloita torin laidalla. Hullaannuin näkemästäni niin, että lähettelin miehelle "Muutetaan Hollantiin"- viestejäErilaiset yksityiskohdat saavat aikaan jo täysin erilaisen tunnelman Saksaan verrattuna. Siihen ei tarvittu kuin muutama tunti ja Roermond hurmasi minut täysin charmantilla olemuksellaan.  

Kotiin viemisiksi Hollannista tarttui pieniä ostoksia outletistä sekä hollantilaisia salmiakkeja ja lakritsia. Saksasta on vaikea löytää hyviä edellämainittuja makeisia, joten siksi ne olivat erittäin tärkeät tuliaiset. Ostin miehelle myös muutaman hollantilaisen oluen. Nähtäväksi jää, maistuvatko ne paremmilta kuin Kölnin oma olut, Kölsch.

Matkamme päättyi hieman ikävämmin, sillä jouduimme osallisiksi pientä bussionnettomuutta. Bussimme ajoi autobahnilla tuhatta ja sataa takaisin kohti Kölniä, kunnes se alkoi äkillisesti heittelemään puolelta toiselle. Näimme ikkunasta kuinka yksi bussin renkaista vöyryi viereisellä kaistalla. Kuski sai onneksi vauhdin pysähtymään ja siinä me olimme sitten autobahnin reunassa seisahduksissa juuri ja juuri Saksan puolella. Paikalle saapuivat poliisit suorittamaan onnettomuustutkintaa ja meidät siirrettiin puolentoista tunnin odottelun jälkeen uuteen bussiin. Huh, onneksi mitään vakavampaa ei sattunut kenellekään. Lapsi oli kuitenkin sen verran järkyttynyt, että totesi matkan jälkeen, ettei haluaisi enää koskaan Hollantiin matkustaa. 

Vaikka vuotemme 2016 päättyi tytön kanssa pieneen seikkailuun, olen toiveikas kuitenkin, että vuosi 2017 sisältäisi lisää matkoja viehättävään naapuriin. 

 

Kommentit (2)

Eau De Cologne
Liittynyt22.6.2015

Kiitos vinkistä! Piti heti tarkistaa miten sijoittuu kartalla Kölniin nähden. Muutenkin kaikki vinkit Hollannin matkailuun ovat tervetulleita :-) 

Johanna, Eau De Cologne

Seuraa 

Rakkaudesta Suomeen, rakkaudesta uuteen kotikaupunkiin -ja maahan(kin). Hausfraun arjen pohdintoja, kokemuksia, havaintoja & pientä kipuilua.

Tervetuloa mukaan blogimatkalle!

Podcast: https://soundcloud.com/user-945742987

Instagram: johannacologne

Facebook: Klikkaa tästä

Sähköposti: eaudecologne.blogi@gmail.com

Twitter: @EauDeColBlogi

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016

Kategoriat

Instagram