Kirjoitukset avainsanalla espanja

Autoilimme maanantaina St. Cyprienneen, aivan Katalonian kylkeen. Paikka valikoitui reitillemme vähän sattumalta, sillä miehen tanskalainen työkaveri tarjosi asuntoa käyttöömme kuullessaan Ranskan roadtripistämme. 

Paikka sijaitsee lähellä Espanjan rajaa ja keskiviikkona ajoimmekin lounaalle todella viehättävään Cadaquésiin. Kiemurteleva reittimme kulki rannikkoa ja vuoristoa pitkin, upeat maisemat matkan varrella olivat kyllä jokaisen mutkan arvoiset. Vietimme piskuisessa kaupungissa puoli päivää, mutta mielessä alkoi kehkeytyä jo haave, josko sinne voisi mennä joskus pidemmäksikin aikaa, niin viehättävä Cadaqués todella oli!

St. Cyprienneä en välttämättä lähtisi tältä istumalta suosittelemaan lomakohteesi, mutta lähistöllä sijaitseva Collioure sen sijaan hurmasi tunnelmallaan. Kadun kulmat ja ranta ovat kuin suoraan postikorteista. Colliureen voisin tulla myös ehdottomasti uudelleen. 

Tänään jatkamme matkaan Toulouseen ja huomenna sitten kurvaamme vihdoin ystävien luokse Baskimaalle.  

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (3)

Eau De Cologne
Liittynyt22.6.2015

Oli kyllä huikean hienot kaksi viikkoa- juttua ja kuvia tulee pian lisää :-) Ranska on niin ihanan monikasvoinen maa. 

Johanna, Eau De Cologne

yify
2/3 | 

Thanks for sharing.Your article is awesome! How long does it take to complete this article? I have read through other blogs, but they are cumbersome and confusing.
I hope you continue to have such quality articles to share with everyone! I believe there will be many people who share my views when they read this article from you!

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Alkukeväästä alkoi tuntumaan siltä, että tänäkin vuonna olisi jälleen päästävä Valenciaan. Viime vuoden 10- vuotismatkan jälkeen meille miehen kanssa jäi sellainen fiilis, että mitä jos Valenciasta tulisikin meidän jokavuotinen kohteemme. Tätä ideaa tukee myös se, että luottolentoyhtiömmekin lentää suoraan Valenciaan kaksi kertaa viikossa. 

Kaunis historiallinen keskusta ja kivat hiekkarannat mahdollistavat takuuvarmasti ihanan kaupunki -ja rantaloman yhdistelmän. Vinkkejä  erilaisiin aktiviteetteihin, ravintoloihin ynnä muihin luvassa myöhemmin. Vielä tämän päivän olen "valitettavasti" kännykän ja hotellin wifin armoilla. Tässä kuitenkin pieni kuvakooste lomaltamme:

 

 

 

Kommentit (0)

Kymmenen vuotta sitten mieheni vietti Valenciassa puoli vuotta opiskeluvaihdossa. Olimme juuri tavanneet ja aloittaneet seurustelun. Nyt kymmenen vuotta myöhemmin palasimme Valenciaan ja mieleen tulvi joukko hauskoja muistoja seurustelun alkuajoista: Valenciaan oli minunkin päästävä muutaman otteeseen maailman ihanimman pojan luokse, viis siitä vaikka joutui viettämään öitä lentokentällä. Olin onnesta soikeana, että elämääni oli tullut ihminen, joka myös kovasti halusi nähdä ja kokea maailmaa. Kaukokaipuu yhdisti meidät.  

Itselleni kymmenen vuoden takaisista vierailuista oli jäänyt mieleen äärimmäisen kaunis ja historiaa täynnä oleva kaupungin keskusta. Yhtä kaunis ja vaikuttava tämä Välimeren rannalla sijaitseva, Espanjan kolmanneksi suurin kaupunki oli edelleenkin. Kaupunki on juuri sopivan kokoinen makuuni, ei liian pieni eikä liian suuri. 

Kuten oikealla alapuolella kuvassa näkyy, Valenciassa pyörät ovat iso osa katukuvaa. Pyörällä liikkuminen on suosittua niin turistien kuin paikallistenkin keskuudessa. Meidän majoituspaikassakin oli tarjolla pyöriä viiden euron päivätaksalla ja mies itseasiassa vuokrasikin pyörän viimeisenä iltana mennessään jalkapallopeliin stadionille. Majoituimme siistiin asuntohotelli Bed & Bikeen El Carmenin kaupunginosaan. Kaupungiosa sijaitsee aivan keskustan tuntumassa ja liikuimmekin suurimmaksi osaksi kävellen paikasta toiseen. Meillä oli myös käytössämme kolmen päivän Valencia card, jonka kanssa oli mahdollista liikkua julkisissa liikennevälineissä (kaupungissa kulkevat metro ja bussi sekä raitiovaunu). Kortilla saa myös alennuksia tietyistä paikoista, itse hyödynsimme alemahdollisuutta Disney Storessa. 

Pääsimme mukaan turistikierrokselle Valencian historialliseen keskustaan. Kahden ja puolen tunnin kävely tuntui aluksi ajatuksena puuduttavalta, mutta matkan taittuessa huomasimmekin, kuinka kiinnostavaa oli kuulla historiasta ja nähdä paikat nimenomaan kävellen. Ajateltiinkin, että jatkossa täytyy hyödyntää samantyylisiä turistikierroksia muissakin paikoissa. 

Ihania kadunkulmia, ravintoloita ja kahviloita on joka puolella keskustaa. Kolmen päivän aikana tulikin syötyä äärimmäisen hyvin. Paljon Jamonia (jota ostettiin kauppahallista kotiinkin), juustoja ja muita erilaisia herkkuja. Valencia onkin kulinaristinen taivas. Valenciassa on tyrmäävän upea kauppahalli, Mercado Colon, joka on muistaakseni Euroopan suurin kategoriassaan. 

Tässä muuten pari ravintolasuositusta:

Parhaat tapakset koko viikon aikana nautimme Valenciassa katedraalin kulmilla sijaitsevassa La LolassaCalle Subida del Toledano, 8.

Ravintola La Gigronassa, osoitteessa Calle Serranos 22, söimme lounaan pitkän kaavan mukaan, yhteensä kuusi eri ruokalajia. Pöytään tuotiin mm. mustekalaa ja paella Valencianaa. En ole suuri paellan ystävä, mutta täällä sekin oli valmistettu erinomaisesti. Suosittelen lämpimästi ravintolaa Valencian matkalaisille!

Yksi Valencian uusimmista ja huikeimmista nähtävyyksistä on vuonna 2004 valmistunut Ciutat de les Arts i de les Ciències eli Valencian taide- ja tiedekeskus. Perheen kanssa kävimme tiedemuseo El Museu de les Ciències Príncipe Felipessä ja L'Oceanogràficissa, meriakvaariossa jossa on liuta mielenkiintoisia kaloja, kuten haita ja delfiinejä. Sieltä löytyy myös valaita ja pingviinejä. Molemmat paikat ovat erittäin mielenkiintoisia niin lapselle kuin aikuisellekin. Ja jos ei muuten, niin ainakin hienoa rakennuskompleksia kannattaa käydä ihailemassa! 

Kolmen päivän jälleennäkeminen Valencian kanssa oli liian lyhyt ja mietimmekin, että kaupunkiin olisi ihana joskus tulla pidemmäksi aikaa elämään ja olemaan. Niin suuresti juuri tämä valencialainen elämänmeno meitä viehättää, joten nähtäväksi jää mitä keksitään. Seuraavan visiittiin ei mene kymmentä vuotta!

Kiitän lämpimästi yhteistyöstä Valencian turistitoimistoa. Blogin kautta sain heiltä perheellemme turistikierroksen, liput El Museu de les Ciències Príncipe Felipeen ja L'Oceanogràficiin sekä kolmen päivän Valencia cardit. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentit (4)

Tuula K.
1/4 | 

Ihania kuvia ja tarina! Kaupunki varmastikin erityinen teille jo siksi, että siellä on teidän yhteistä historiaa.

Malvina
3/4 | 

Bon dia!
Kiitos ihanasta blogikirjoituksesta.
Valencia on minun kaupunkini, suuri rakkauteni, olen viettänyt siellä aikaa todella paljon.
Ja simne palaan aina uudelleen ja uudelleen, kuukaudeksi, kahdeksi, kolmeksi...vuodeksi
Ennen kuin sairastuin meidän piti muuttaa pysyvästi Valenciaan, minä olisin saanut paikan sairaankuljettajana....työ jota olisin rakastanut.
Nyt kun saan pysyvän eläkkeen siirryn takaisin tutuille seuduille, rakkaille kaduille.
València bonica, el meu amor per sempre! ❤

Ihana, aurinkoinen ja espanjalainen lomaviikko alkaa olla pikkuhiljaa pulkassa ja huomenna palataan arkihommiin. Tultiin kotiin muutama tunti sitten ja pyykkikone jyllää taustamusiikkia torstai-iltaan. Väsyttää, mutta kuvasaldoa viikon ajalta halusin vielä tunnelmoida. Olihan tietysti myös mukava palata loman jäljiltä blogin pariin!

Viikko sitten aloitettiiin loma Gandiasta, joka on tunnin junamatkan päässä Valenciasta rannikkoa pitkin etelään. Kaupunki jakautuu kahteen osaan, ranta-alueeseen ja varsinaiseen ns. historialliseen keskustaan ostoskatuineen. Keskustasta rannalle on noin viiden kilometrin matka. Vietettiin kolme yötä ranta-alueella ja meille sattuikin sään puolesta mitä mainioimmat olosuhteet rantalöhöilyyn. 

Olimme tähän aikaan vuodesta harvinainen lomaseurue, sillä suurin osa kanssalomailijoista oli espanjalaisia eläkeläisiä. Olenkin kuullut, että Gandia on erityisen suosittu lomakohde espanjalaisten keskuudessa. Ja täytyy myöntää, että olihan se aika erilainen lomakokemus, kun ympäriltä kuului vain espanjan kieltä ja asioidessa piti puhua myös espanjaa. Englannilla ei oikein pärjännyt, mutta onneksi miehellä on vielä opiskeluaikojen espanjan taidot hallussa ja näin ollen asiat hoituivat sujuvasti. 

Kolme päivää Gandiassa oli meille riittävä aika ja ehdittiin löhöilyn ohessa tutustua kaupungin keskustaankin. Oli kiva käydä uudessa paikassa, mutta myönnettäköön, ettei Gandia kolahtanut ihan niin suuresti kuin olisin toivonut. Jäin kaipaamaan "sitä jotain". Plussaa paikalle kuitenkin appelsiinipuista, edullisesta hintatasosta ja löhöilytarpeemme täyttämisestä. 

Tässä vielä muutama kuvamuisto: 

Hotellin uima-altaan vesi oli vielä sen verran kylmää, että uimaan sinne ei voinut pulahtaa.

Kommentit (0)

Seuraa 

Rakkaudesta Suomeen, rakkaudesta uuteen kotikaupunkiin -ja maahan(kin). Hausfraun arjen pohdintoja, kokemuksia, havaintoja & pientä kipuilua.

Tervetuloa mukaan blogimatkalle!

Podcast: https://soundcloud.com/user-945742987

Instagram: johannacologne

Facebook: Klikkaa tästä

Sähköposti: eaudecologne.blogi@gmail.com

Twitter: @EauDeColBlogi

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016

Kategoriat