Kirjoitukset avainsanalla työ

Eilen oli vähän normaalista poikkeava työpäivä. Kauppa oli suljettu ja meillä oli vieraina joukko saksalaisia mammabloggaajia sekä skandinaavisten (ja yksi belgialaisen) lastenvaatefirmojen edustajia. Itse olin järjestelyissä mukana ensimmäistä kertaa. Työpäivä  oli kiireinen ja mielenkiintoinen höystettynä kivoilla keskusteluilla ja ihmisillä. 

Tämä bloggaajien joukko on meidän tärkeitä yhteistyökumppaneita ja lähes kaikki mainonta kaupallemme tuleekin heidän kauttaan. On heidän ansiotaan, että kaupallamme on instagramissa tällä hetkellä yli 10-tuhatta seuraajaa ja onlikauppamme ruuhkautuukin aina heidän julkaistessaan kuvia vaatteistamme. 

Nyt kun oma saksan taitoni on kehittynyt, pystyn itsekin seuraamaan näitä blogeja jonkin verran. Omat suosikkini äitiblogeista ovat 29- vuotiaan Marin Baby, Kind und Meer- blogi, joka on todella iso ja suosittu blogi Saksassa. Seuraajia hänellä instagramissa on yli 40 000 ja Facebookissakin sivun tykkääjiä löytyy yli 30 000. Toinen suosikkini on hieman pienempi, mutta visuaalisesti todella kiva blogi nimeltään Nenalisi.

Eräs bloggaajista kehoitti minua aloittamaan kaksikielisen blogin, mutta valitettavasti kielitaitoni ei siihen taivu. Näin ollen saksankieliset postaukset jäävät odottamaan ;-)

Tässä vähän kuvatunnelmia eiliseltä:

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Töissä on ollut viime aikoina jännittävät ajat. Suljimme edellisen, viisi vuotta paikoillaan olleen kaupan ja muutimme uusiin upeisiin tiloihin kaksi viikkoa sitten. Sen jälkeen on purettu ja laitettu tiloja kuntoon ja jippii, vihdoin eilen avasimme uuden Jättefintin. Juuri tällaiselta näyttää mielestäni maailman ihanin kauppa!

Miehen ollessa Tukholmassa, lapsi vietti kanssani viikonlopun kaupalla. Välillä loikoillen meidän henkilökuntatiloissa, välillä auttaen. Sen minkä nuorena oppii, sen vanhana taitaa, eikös :-)

Miten paljon työtä ja ihmisiä tarvittiinkaan, että saatiin hommat sujumaan vilkkaasti. Muunmuassa Johannan ( Jättefintin omistaja) sukulaispoika tyttöystävänsä kanssa saapui Suomesta auttamaan ja tekemään kaupan rakennusjuttuja. Huokailimme hommien lomassa työkavereiden kanssa koko viikonlopun, miten ihanat uudet tilat meillä onkaan! 


Sain kunnian somistaa meidän Muuminurkkauksen.
Sain kunnian somistaa meidän Muuminurkkauksen.

Olin eilen aamupäivän kaupalla ja asiakkaita tulvi iloisesti sisään. Puitteet ovat mitä parhaimmat. Kyllä meidän nyt kelpaa myydä skandinaviaa Kölnissä ja onlinekaupassakin! 


Työkaverini Allison.
Työkaverini Allison.

Jos tulet Kölniin, tule moikkaamaan osoitteeseen Wichterichstr. 6-8. 

Kommentit (6)

hannamariavv
3/6 | 

Ei hitsi jos olisin tiennyt sinusta ja blogistasi Saksassa käydessä Heinäkuun puolella olisin ehdottomasti tullut moikkaamaan! Majoituin ystävän luona Düsseldorfissa ja vietin päivän Kölnissä kierrellen ja kaarrellen. Sinulla on todella ihana työpaikka, päivät täyttyvät varmasti ihanasta  tekemisestä :) Voiko sinua muuten seurata Bloglovinin kautta, en ainakaan hakemalla löytänyt?

hanna

www.hannamariav.com

"Värikästä, ihanaa ja pieni pala Suomea!", muistan ajatelleeni, kun ensimmäisen kerran vierailin uudessa työpaikassani. Jättefint on suomalaisen Johanna Gruberin perustama liike, joka täyttää tällä viikolla viisi vuotta. Liike sijaitsee Kölnissä, sympaattisessa Sülzin kaupunginosassa aivan keskustan tuntumassa. 

Johanna on itse asunut Saksassa lähestulkoon parikymmentä vuotta ja hänen mukaansa Jättefintin kaltaisella skandinaavisella kaupalla oli selvästi tilausta viisi vuotta sitten kauppaa perustettaessa. Vaatteiden värikkyys ja tuotteiden skandinaavisuus ovat olleet myyntivaltti saksalaisille. Toki kaupasta ovat suomi-ikäväänsä löytäneet helpotusta myös ulkosuomalaiset. 

Tässä ihanassa putiikissa myydään lastenvaatteita, leluja, sisustustuotteita ja designia skandinaviasta. Marimekko, Maxomorra, DUNS, Danafae, Martinex (muumivaatteet), Iittala, KG desing, OMM- design ja Arabia. Tässä vain muutamia esimerkkejä liikkeessä ja online-shopissa myytävistä tuotteista.

(kuvassa Johanna Gruber. Kuva saatu häneltä). 

Itse tutustuin Johannaan jokin aika sitten ystäväni Katjan kautta. Tuntuu, että meillä Johannan kanssa kemiat kohtasivat ja kun tuli tilaisuus päästä kauppaan töihin, en epäröinyt hetkeäkään. Meillä onkin ihana, nauravainen ja halaileva työporukka saksalais- suomalais- ruotsalaissekoituksella. Töihin on kiva mennä ja kun ajattelenkin työtäni, nousee hymy korviin asti. En kaipaa sosiaalityön pariin ja olen niin onnellinen tästä "alanvaihdoksesta". 

Työ on osa-aikatyötä ja pidätänkin oikeuden pitää itsellläni edelleen myös kotirouva titteliä. Saan tehdä töitä kaupalla tyttöni päiväkotituntien mukaan ja tämän onnellisen työn lisäksi on aikaa myös hausfraun, suomikoulun ja suomalaisen seurakunnan erinnäisille pesteille. Aktiivista, vaihtelevaa ja ainutlaatuista. Jos emme olisi muuttaneet Kölniin, en saisi nauttia ja kokea kaikkea tätä. Enkä olisi koskaan kävellyt tähän ihanaan kauppaan!

Kommentit (4)

Mari - KK
Liittynyt1.10.2013
1/4 | 

Onnea uuden työn johdosta! Kerrothan sitten, miten työssäkäynti muuttaa arkeasi. Kiinnostaisi varmasti monia!

Yks Aino
2/4 | 

Tosi kiva blogi sulla ja ihanan näköinen uusi työpaikka! Hienoa että olet löytänyt uutta ja kiinnostavaa, johon Suomessa ei olisi ollut mahdollisuutta. Terkuin Aino, Suomi-koulukollega Sveitsistä☺
eikaitaas.wordpress.com

Eau De Cologne
Liittynyt22.6.2015

Kiitos Aino! Uusi työ on juuri minun näköiseni ja saa hymyn korviin, mikä sen parempaa :-) Ja tosi kiva "kohdata" kollega! Mukavaa joulun odotusta Sveitsiin! 

Johanna, Eau De Cologne

Maanantai, kahvia ja kurkkuvoileipää. Rutiini, joka toistuu joka arkiaamu. Edellä mainittujen lisäksi myös suomalaiset nettilehdet ja Facebook kuuluvat tähän yhtälöön. Ilman näitä kaikkia yhdessä koneisto ei käynnisty. Lapsen koneisto herätellään Disney -kanavalla ja meidän vielä heräillessä on mies jo lähtenyt töihin. Suomessa tämän perheen arki oli ja olisi toisenlaista; lapsi olisi jo päiväkodissa ja me vanhemmat omissa töissään. 

Kyllä, oma arkeni on hyvinkin toisenlaista kuin viime vuonna. Viime vuonna minulla oli vakituinen virka sosiaalialalla, tällä hetkellä olen työtön tai oikeastaan saksalaisittain ilmaistuna hausfrau. Kun perustin tänne pankkitilin, merkittiin papereihini ammattini kohdalle "hausfrau".

Mieheni työpäivä täällä on pidempi kuin Suomessa ja oma työni koostuu pääasiassa lapsen viemisestä päiväkotiin ja harrastuksiin. Tiskaaminen, pyykkääminen, siivoaminen, kokkaaminen & ruokaostokset.. Raskastako?  Ei toki. Nämä samat asiat tein Suomessa työelämässä ollessani. Tai oikeastaan nämä asiat tehtiin yhdessä miehen kanssa. Mikäli olisin täällä tällä hetkellä "oikeissa töissä", pitäisi meidän todennäköisesti palkata henkilökuntaa kotia ja arkirutiinia pyörittämään. Saksassa oma kotiäitiys tuntuu luontevalta, Suomessa en tähän pystyisi. 

Kaikkien luettelemieni työtehtävien lisäksi koen, että arkeni on sosiaalisesti äärimmäisen rikasta. Onnekseni olen löytänyt samassa tilanteessa olevia suomalaisia ystäviä, joiden kanssa tapailla kesken kotitöiden. Ilman heitä olisi ollut hankalampi sopeutua hausfrau- elämään. Väillä iskee ikävä suomalaiseen työelämään; itse sosiaalityöhön, työelämän sosiaalisiin tilanteisiin, työkavereihin ja omaan palkkapussiin. 

Elämä on kuitenkin tässä ja nyt. Olen onnellinen, että teimme hypyn kohti uutta ja tuntematonta. Olen onnellinen, että saan elää erilaista arkea toisessa maassa. Vaihtelu virkistää. 

Kommentit (1)

TeijaK
1/1 | 

Olet niin oikeassa. Saksassa kotiäitiys oli niin luontevaa. Täällä Suomessa siihen liitetään aivan toisenlaisia mielikuvia. Työtä aloin itse kuitenkin vauvavuosien ja viiden kotivuoden jälkeen kaipaamaan. Ja hieman tasa-arvoisempaa vastuuta kodista ja lapsista..?. Harmillisesti Johannan butiikki juuri vasta lähtiessämme alkoi rekrytoimaan ?. Ehkä olisimme vielä siellä ?.

Seuraa 

Rakkaudesta Suomeen, rakkaudesta uuteen kotikaupunkiin -ja maahan(kin). Hausfraun arjen pohdintoja, kokemuksia, havaintoja & pientä kipuilua.

Tervetuloa mukaan blogimatkalle!

Podcast: https://soundcloud.com/user-945742987

Instagram: johannacologne

Facebook: Klikkaa tästä

Sähköposti: eaudecologne.blogi@gmail.com

Twitter: @EauDeColBlogi

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016

Kategoriat

Instagram