Kirjoitukset avainsanalla kauppa

"Värikästä, ihanaa ja pieni pala Suomea!", muistan ajatelleeni, kun ensimmäisen kerran vierailin uudessa työpaikassani. Jättefint on suomalaisen Johanna Gruberin perustama liike, joka täyttää tällä viikolla viisi vuotta. Liike sijaitsee Kölnissä, sympaattisessa Sülzin kaupunginosassa aivan keskustan tuntumassa. 

Johanna on itse asunut Saksassa lähestulkoon parikymmentä vuotta ja hänen mukaansa Jättefintin kaltaisella skandinaavisella kaupalla oli selvästi tilausta viisi vuotta sitten kauppaa perustettaessa. Vaatteiden värikkyys ja tuotteiden skandinaavisuus ovat olleet myyntivaltti saksalaisille. Toki kaupasta ovat suomi-ikäväänsä löytäneet helpotusta myös ulkosuomalaiset. 

Tässä ihanassa putiikissa myydään lastenvaatteita, leluja, sisustustuotteita ja designia skandinaviasta. Marimekko, Maxomorra, DUNS, Danafae, Martinex (muumivaatteet), Iittala, KG desing, OMM- design ja Arabia. Tässä vain muutamia esimerkkejä liikkeessä ja online-shopissa myytävistä tuotteista.

(kuvassa Johanna Gruber. Kuva saatu häneltä). 

Itse tutustuin Johannaan jokin aika sitten ystäväni Katjan kautta. Tuntuu, että meillä Johannan kanssa kemiat kohtasivat ja kun tuli tilaisuus päästä kauppaan töihin, en epäröinyt hetkeäkään. Meillä onkin ihana, nauravainen ja halaileva työporukka saksalais- suomalais- ruotsalaissekoituksella. Töihin on kiva mennä ja kun ajattelenkin työtäni, nousee hymy korviin asti. En kaipaa sosiaalityön pariin ja olen niin onnellinen tästä "alanvaihdoksesta". 

Työ on osa-aikatyötä ja pidätänkin oikeuden pitää itsellläni edelleen myös kotirouva titteliä. Saan tehdä töitä kaupalla tyttöni päiväkotituntien mukaan ja tämän onnellisen työn lisäksi on aikaa myös hausfraun, suomikoulun ja suomalaisen seurakunnan erinnäisille pesteille. Aktiivista, vaihtelevaa ja ainutlaatuista. Jos emme olisi muuttaneet Kölniin, en saisi nauttia ja kokea kaikkea tätä. Enkä olisi koskaan kävellyt tähän ihanaan kauppaan!

Kommentit (4)

Mari - KK
Liittynyt1.10.2013
1/4 | 

Onnea uuden työn johdosta! Kerrothan sitten, miten työssäkäynti muuttaa arkeasi. Kiinnostaisi varmasti monia!

Yks Aino
2/4 | 

Tosi kiva blogi sulla ja ihanan näköinen uusi työpaikka! Hienoa että olet löytänyt uutta ja kiinnostavaa, johon Suomessa ei olisi ollut mahdollisuutta. Terkuin Aino, Suomi-koulukollega Sveitsistä☺
eikaitaas.wordpress.com

Eau De Cologne
Liittynyt22.6.2015

Kiitos Aino! Uusi työ on juuri minun näköiseni ja saa hymyn korviin, mikä sen parempaa :-) Ja tosi kiva "kohdata" kollega! Mukavaa joulun odotusta Sveitsiin! 

Johanna, Eau De Cologne

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rakkaudesta Suomeen, rakkaudesta uuteen kotikaupunkiin -ja maahan(kin). Hausfraun arjen pohdintoja, kokemuksia, havaintoja & pientä kipuilua.

Tervetuloa mukaan blogimatkalle!

Podcast: https://soundcloud.com/user-945742987

Instagram: johannacologne

Facebook: Klikkaa tästä

Sähköposti: eaudecologne.blogi@gmail.com

Twitter: @EauDeColBlogi

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016

Kategoriat

Instagram