Kirjoitukset avainsanalla Onnellisuus

Kohta kolme vuotta sitten tyhjensimme asuntomme Helsingissä ja otimme mukaan vain toisemme ja jotain tarpeellista materiaa, sellaista joita sai lentokoneella helposti kuljetettua. Meillä ei lähtenyt konteittain tavaraa Suomesta mukaan, irtauduimme kaikesta entuudestaan tutusta ja aloitimme alusta, niin arjen kuin huonekalujenkin osalta. 

Kolmen vuoden hullunmylly ja muutoksia täynnä oleva vuoristorata. Kai näitä Saksan vuosia voisi näin kaaoottisestikin halutessaan kuvailla. Arjen kuviot ovat jo täälläkin menneet uudestaan sekaisin vuosi sitten toukokuussa (niinkuin moni teistä tietääkin): Mies aloitti uuden työn Ruotsissa ja me jäimme lapsen kanssa elämään "milloin isä tulee kotiin"- arkea,  meille vieraassa maassa. Maassa, joka tuntui ja tuntuu edelleenkin hieman oudolta, mutta silti kuitenkin niin kodilta. Jännä yhdistelmä, eikö?!

Arjessa on erilainen rytmitys, kuin vielä kolme vuotta sitten Suomessa. Arki on tällä hetkellä täynnä hienoja hetkiä, eikä se ole raskasta puurtamista joka päivä. Arki on toisinaan kepeää ja silloin kilistellään ystävien kanssa viinilasillisella ja nautitaan pitkiä lounaita. Kotonamme ei ole aina tiptop- järjestys, täällä on useasti kohoileva pyykkivuori tai jotain muuta hommaa, hommaa joka ei lopu vaikka kuinka huhkisi.

Arjessa olen paljon lapsen kanssa kahdestaan ja huokaan helpotuksesta, jos hän sattuu nukahtamaan jo klo 20, jotta saan itselleni hieman omaa aikaa. Arjessa on välillä mukana mies, joka tekee töitä kotona aina silloin, kun hänen ei tarvitse matkustaa Tanskaan, Norjaan, Ruotsiin tai Suomeen töihin. Tällaisina viikkoina meidän ei tarvitse herätä maanantaiaamuisin klo 03.00 herätyskellojen soittoon eikä odottaa lapsen kanssa perjantai- iltana avautuvaa ulko-ovea

Toisinaan minulle avoimen uteliaasti ihmetellään, miksi olemme jääneet asumaan paikkaan, jossa meitä ei pidättele mikään? Ei enää edes se miehen työpaikka! Mutta ei tämä asia nyt ihan näin mustavalkoinen ole: Lapsella on täällä jo omat arjen kuvionsa, harrastuksensa ja tärkeät ihmiset. Ja minulla on työ, vaikkakin osa-aikainen, josta on tullut tärkeä osa omaa arkea. Työ, joka tarjoaa onnistumiskokemuksia ja saa minut tuntemaan äärimmäistä onnellisuutta. Lisäksi meillä on joukko ihania ystäviä ympärillä, en heitäkään haluaisi noin vain jättää.

Summa summarum- olemme siis löytäneet täältä Kölnistä oman paikkamme. Hyppäsin kolme vuotta sitten pienen muuttokuormamme mukana oman mukavuusalueen ulkopuolelle ja se kannatti. 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ystävänpäivän kunniaksi aloitan minäkin osaltani tämän Ystäväkirja- haasteen, joka aina toisinaan eri blogeista ponnahtaa esille. Haaste on kaikille! Voit jättää vastaukset kommenttiboxiin, kopioida omaan blogiisi tai vain muuten omaan käyttöösi. Alla olisi tarjolla kysymyksiä joita olen poiminut eri blogeista ja teksteistä: 

1. Kuvaile itseäsi viidellä sanalla: 

-Impulsiivinen, räiskyvä, huolehtija, avoin ja ihmisrakas.

2. Kolme asiaa, joita ilman et voi elää (perheenjäseniä ei saa mainita) 

-Kahvi, dekkarit (kirjat ja tv- sarjat) ja raitis ilma 

3. Lapsuutesi paras muisto

Yksi lapsuuden parhaista muistoista liittyy siihen, kun perheesemme tuli mäyräkoira ja sain keksiä koiralle nimen. Siitä tuli loppujen lopuksi sitten Jenni. Ihanaksi muistoksi mieleeni on jäänyt myös, kuinka ystävyytemme ensimmäisen lapsuuden ystäväni Erjan kanssa alkoi. 

4. Takana on kauhea päivä, miten rentoudut?

Otan käteeni lasillinen hyvää viiniä (tai toisinaan kupin teetä) ja laitan tv:n täydeltä jännistystä pyörimään koko illaksi. Koen dekkari- sarjojen tuijottelun yhdeksi parhaista tavoista nollata omaa pääkoppaa.

5. Jos sinun pitäisi syödä vain vain yhtä herkkua koko loppuelämäsi, mitä se olisi?

Fazerin pähkinäsuklaata, sitä jossa on sinikeltainen paperi

6. Mitä et missään nimessä voi sietää?

Itsekkäitä ihmisiä, jotka eivät näe omaa napaansa pidemmälle. 

7. Kuinka monessa paikassa/ kodissa olet asunut? 

Olen elämäni aikana asunut neljässätoista eri kodissa ja kuudessa eri kaupungissa/ kylässä. 

8. Haaveita joiden toivot toteutuvan lähitulevaisuudessa?

Haaveilen päivittäin erilaisista matkoista. Hyödyllinen haaveeni on, että viimein saisin mentyä saksan kurssille päivittämään kielitaitoani. Toisinaan haaveilen myös Suomeen paluusta, mutta en ole vielä varma haluanko, että haave toteutuu. 

9. Salaiset paheesi? 

Kotona vain omassa tiedossani olevat suklaa- piilot ja toisinaan "hetken mieliteko"- ostokset, joita aina kadun myöhemmin.

Ihanaa ja rakkauden täyteistä ystävänpäivää 2017! 

Kommentit (9)

allikalliolla
Liittynyt31.10.2015
1/9 | 

Ai miten hauska! Ystäväkirja palauttaa hetkeksi aina sinne kouluaikoihin, lapsuuteen. :)

Valitsen vain yhden: 

Takana paha päivä: Jos vain mahdollista (ettei puolisko katso jotain tuikitärkeää kokki, matkailu, auton rassaus, mitä ikinä -ohjelmaa) TV:stä tai tallennuksista pyörimään joku dekkari, historiallinen sarja tai vaikka hömppää. Kunhan pää tyhjenee. :)

Alankomaalainen
3/9 | 

Hei! Ihmettelen tätä ystävänpäiväajatusta. Muualla maailmassa 14.2. on Valentino -day, Valentiinin päivä tai Valentijnsdag. Se tarkoittaa näissä maissa rakastavaisten päivää eikä suinkaan mitään ystävän päivää. Useimmiten on tarkoituksena lähettää salaisesti rakastetulle henkilölle kortti tai lahja ilman lähettäjän nimeä. Vastaanottajan pitäisi yrittää arvailla lähettäj(ie)än nimi. Tietenkään minulla ei ole yhtään mitään vastaan suomalaisten keksimää ystävänpäivää. Haluan vain mainita alkuperäisen käytännön. Jos Suomessa omitaan ulkomaalaisia tapoja, olisi ehkä aiheellista miettiä alkuperäistä käytäntöä.

 

Kodin Kuvalehdessä vietetään Terve Mieli - viikkoa ja lehti haastoi lukijat facebook- sivullaan kirjaamaan asioita ylös joista on kiitollinen. “Helppoa”, ajattelin ja aloitin listan kokoamisen. Kirjoitin nopeasti, että olen kiitollinen rakkaasta tytöstäni, perheestäni, miehestäni ja siitä, että saamme olla terveitä. Sitten kynä pysähtyikin ja jäin miettimään. 

Mietin, että valittaminen ja marmatus on helpompaa. Negatiivisia asioita elämästä ja ympäristöstä keksii nopeastikin, mutta entä sitten ne kiitollisuuden ja onnellisuuden kohteet? Kun asiat ovat hyvin, on myös helpompi valittaa ja marmattaa omista “kolmannen maailman ongelmista”.  On vaikea myöntää olevansa onnellinen ja ettei elämässä ole mitään suurempia murheita. Tiedän, että kiitollisuuden aiheita omassa elämässäni on paljon. 

“Kiitollisuustehtävän” tekeminen kesti itselläni noin tunnin ajan. Löysin paljon pieniäkin asioita ja aiheita olla onnellinen, kiitollinen ja tyytyväinen. Päätin karsia kuitenkin listaa ja tein siitä tähän elämänvaiheeseen liittyvän. Lopulta tuli seuraavanlainen:  

1. Rakas tyttäreni - paras elämältä saatu lahja. 

2. Rakas mieheni - ollaan yhdessä koettu, nähty ja jaettu elämää 10- vuoden ajan.  

3. Terveys - perheemme on terve ja itsekin voin tällä hetkellä hyvin perussairaudestani huolimatta.

4. Rakas äiti, muut rakkaat sukulaiset, appivanhemmat ja ystävät - olen kiitollinen, että elämässäni on suuri joukko erilaisia ihmisiä, jotka ovat minulle äärimmäisen tärkeitä.

5. Uusi työ - olen kiitollinen, että olen saanut mahdollisuuden mielenkiintoiseen työhön uudessa kotimaassa. 

6. Uusi kotimaa- olen kiitollinen ja onnellinen, että lähdimme kohti uutta ja tuntematonta.

7. Köln, koti ja asuinympäristö - emme olisi voineet parempaan kaupunkiin ja kaupungiosaan muuttaa. Koko paketti on juuri meille täydellinen. 

 

 

Kommentit (5)

AnneH.
1/5 | 

Näitä olisi hyvä listata säännöllisesti, saattaisi se marmatuskin vähentyä. Just mietin, että ne seikat mitkä Suomessa välillä potuttaa, ovatkin toisaalta hyviä asioita: esimerkiksi vuodenajat ja siten myös ankea marraskuu -> no, ajoittain kylmenevän sään ansiosta meillä ei ole liikaa ällöttäviä ötököitä! 

Eau De Cologne
Liittynyt22.6.2015

Totta, säännöllinen listaus tekisi hyvää! Marmattaminen on vain ainakin itselleni niin paljon "helpompaa" kuin positiivisiin asioihin keskittyminen.. 

Suomessa asuvat olkaa onnellisia marraskuusta, meillä vieläkin sisälle lentää ikkunoista ötököitä ja viime viikolla terassikahviin meni ampiainen.. :-)

Johanna, Eau De Cologne

Arja - Kodin Kuvalehti
Liittynyt12.8.2014
2/5 | 

Kiitos Eau de Cologne, kun osallistuit Terve mieli -viikkoon! Ihania asioita listalle saitkin - kannustan KK:n Facebookissa muitakin niitä kertomaan ja jaan kirjoituksesi. - Arja

Seuraa 

Rakkaudesta Suomeen, rakkaudesta uuteen kotikaupunkiin -ja maahan(kin). Hausfraun arjen pohdintoja, kokemuksia, havaintoja & pientä kipuilua.

Tervetuloa mukaan blogimatkalle!

Podcast: https://soundcloud.com/user-945742987

Instagram: johannacologne

Facebook: Klikkaa tästä

Sähköposti: eaudecologne.blogi@gmail.com

Twitter: @EauDeColBlogi

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016

Kategoriat

Instagram