Kirjoitukset avainsanalla Tukholma

Viikko ihanassa Tukholmassa on takanapäin. Ajatukseni kaupungista voisi tiivistää seuraaviin sanoihin: Kaunis, upea, historiallinen, ystävällinen, yllättävä, sivistynyt, moderni, rento ja kallis. Vietimme aikaa paljon Södermalmilla ja Djurgärdenin suunnalla. Viikkoon mahtui yksi lämmin päivä, jolloin lapsen kanssa risteilimme kanaalilla ja nauttiin ihanasta merenrannasta kahviloissa istuskellen. 

Parasta lapselle taisi olla mummon ja tätini yllättävä tapaaminen (tietysti toki isän kanssa oleminen), Grönä Lund sekä Junibacken. Itse nautin suunnattomasti ihanasta tunnelmasta, joka poikkeaa kuitenkin niin paljon Kölniläisestä elämänmenosta. Viikon aikana ehdittiin myös anoa lapselle uusi passi Tukholman Suomen suurlähetystöstä. Passi onkin muuten paljon kalliimpi näin hankittuna! Hinta sisältäen valokuvauksen on viiden vuoden passille on 1320 kruunua eli noin 142 euroa. 

En voinut olla sortumatta vertailuun. Mielessäni pyörrittelin jatkuvasti Kölnin ja Tukholman eroavaisuuksia. Viikon jälkeen tulos oli yksinkertainen: Molempi parempi, mutta kyllä meidän koti taitaa tällä erää pysyä keskemmällä Eurooppaa. Ymmärsin kuitenkin jälleen sen, että ihminen voi (tai ainakin itse voisin) kotiutua moneenkin paikkaan ja pitämällä mielen avoimena uusille asioille, voi avartaa omaa maailmaansa äärettömästi. 

Tässä vielä muutamia kuvia "meidän Tukholmasta": 

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tuskin on vuorokausikaan tullut täyteen Tukholmassa ja olen jo aivan myyty. Melkein tekisi mieli sanoa, että tässä se nyt on! Haetaan muuttokuorma Kölnistä ja asetutaan tänne. Tukholma, I`m yours! 

Edellisestä Tukholman visiitistä on kulunut yhdeksän vuotta ja mietin miten olen voinut unohtaa, kuinka mahtava ja kaunis kaupunki tämä onkaan! Ihania kahviloita, ravintoloita ja kauppoja kadut pullollaan. Lapsikin on samaa mieltä siitä, että "miten täällä voikaan olla näin ihanaa!". 

  

Miehen asunto sijaitsee Södermalmilla, aivan Slussenin metroaseman lähettyvillä ja vanhaan kaupunkiin tästä kävelee noin viisi minuuttia. Tänään aamulla lähdettiinkin kävellen lapsen kanssa kohti kaupunkia ja äkkiä meillä vierähti Gamla Stanissa useampi tunti. Syötiin pannukakkuja, tehtiin pieniä ostoksia (mm. Peppivaatteita) ja muuten vain muikisteltiin kaduilla onnellisina. Kun lopulta päästiin keskustaan, ei jaksettukaan enään tehdä muuta kuin ottaa metro takaisin Slussenille. 

Harmi tietysti, että mies tekee normaalia työpäivää, mutta onneksi on vielä yhteinen viikonloppu aikaa ennen meidän Kölniin paluuta. Huomenna on tiedossa lapselle iso yllätys, sillä äitini ja tätini risteilevät parhaillaan Helsingistä päiväksi Tukholmaan ja vietämme heidän kanssaan huomisen. Luulen, että mummon näkeminen on erittäin mieluinen yllätys! 

Saksassa asuminen on saanut aikaan sen, että ruotsin kielitaito tuntuu pyyhkiytyneen kokonaan pois. Aina kun tekisi mieli sanoa jotain ruotsiksi, tulee suustani saksaa. Onneksi täällä onkin tarjolla ystävällistä ja englannin kielistä asiakaspalvelua. Plussaa myös siitä, että kortilla voi maksaa joka paikassa. Pienenä miinuksena kalliit hinnat (ainakin Saksaan verrattuna) ja täältä todennäköisesti palaankin kotiin sitten Matti kukkarossa. Mutta olkoon niin, nyt nautitaan Tukholmasta!   

(viimeinen ylämäki "kotiin" vielä päivän useamman kilometrien kävelyiden jälkeen)

Kommentit (4)

Ulrika50v.blogspot.se569
1/4 | 

Hei! Perhosmuseo Solnassa , Hagaparken on kiva paikka käydä lasten kanssa ja prinsessa Victoria asuu Hagaparkenissa perheensä kanssa, perhosmuseon lähellä. . Samalla pääsee pois Tukholman ydinkeskustasta :))) Kivaa lomanjatkoa teile !

Stockholm i mitt hjärta
2/4 | 

Tunnetko Lars Berghagenin sanoittaman ja säveltämän iki-ihanan laulun " Stockholm i mitt hjärta", mikä on "Allsang pa Skansen:in" tunnuslaulu?(Lyrics löytyy netistä ja yhteislaulu jokaisen  videoidun lähetyksen alusta.  Suosikkini on tietenkin Mans Zelmerlöw juontajana ja laulajana! On kivoja näkymiä Södermalmillekin, joskus vilahtaa Viking-line lähdössä Suomeen tai suomen lipppuja heiluttavia katsojia. Valoisat kesäillat - ikävä!)Tuosta ooperatalon sillan alta otetusta kuvasta tulee mieleeni se kohta laulusta "... genom Mälarens kärlek till havet, en blanding av sött och salt....". Siinä pyörteissä ne Mälarin vedet laskevat.

Eau De Cologne
Liittynyt22.6.2015

Hei, laulu ei ole tuttu, mutta ohjelma kylläkin! Aurinkoa, meri ja leppoisia ihmisiä, mikä tämän parempi kesäkaupunki onkaan! Täällä viihtyy mainiosti :-) 

Johanna, Eau De Cologne

Myönnän, en ole koskaan ollut mitenkään erityisen suuri Tukholmafani. Muutaman kerran olen kaupunkiin päiväristeillyt ja kerran olen viettänyt siellä muutaman päivän hotelliloman. Mieleen on päällimäisenä jäänyt, että kaupunki on kallis. Ei ehkä Kööpenhaminan hintaluokkaa, mutta Helsinkiä kalliimpi kuitenkin. Kuninkaanlinna ja vanhakaupunki ovat taas jääneet positiivisina muistoina mieleen. Omaan siis kovin köykäisen käsityksen tästä kaupungista. 

Tänään iltapäivällä heitetään reput selkään ja matkataan lapsen kanssa ensimmäistä kertaa Tukholman "kotiin". Ollaan matkalla viikko ja mietin tässä, että mitä siellä kannattaisi tehdä? Toisin sanoen, missä ovat parhaat shoppailut, ravintolat ja nähtävyydet (Junibacken ja Grönä Lund ovat jo listalla)? Asutaan lähellä keskustaa, joten liikkumisen pitäisi olla vaivatonta paikasta toiseen. 

Jälleen kerran voi olla taas tyytyväinen halpoihin lentoihin! Varasin lennot kaksi viikkoa sitten Eurowingsiltä ja maksoin omasta ja tyttären meno-paluumatkasta yhteensä 139 euroa. Käsimatkatavaroilla tosin mennään tälläkin kertaa. Viimeaikaisten reppureissukokemusten myötä olen huomannut, että vähälläkin vaatemäärällä pärjää pidempiä aikoja, täytyy vain toki pyykätä välillä. 

Sään pitäisi olla suotuisa Tukholmassa seuraavan viikon, mikä onkin ihanaa, sillä Kölnissä sataa vettä ja on tosi kylmää tällä hetkellä. Onpa kiva lähteä ja nähdä Tukholmaa enemmän! Lapsi tuolla huuteleekin jo, että "nyt äiti pakkaamaan!".

Olisiko Sinulla antaa suosituksia lapsen kanssa lomailuun Tukholmassa?

Tai olisiko Sinusta kenties päiväkahviseuraksi Tukholman kahviloihin? 

 

Kommentit (2)

matkaäiti
1/2 | 

Jos ajatte Norrmalmstorgilta lähtevällä  historiallisella raitiotielinjalla 7 N /Djurgardslinjen Junibackenille ja Gröna Lundiin , niin siinä linjan varrella on useampiaa käyntipaikkoja, joista mainitsen esimerkiksi Skansen, Nordiska museet ja Vasa museet, joissa on myös lapsille tehtyjä  näyttelyitä ja aktiviteetteja (museopedagogiikkaa), samoin kuin muutaman metrin sivussa olevassa viikinkiaikaa laajasti esittelevässä Historiska museet´issa. (Reittiin ja sen varrella oleviin käyntipaikkoihin voi tutustua netissä Djurgardslijen kotisivulla.) Voi ajaa vaikka Valdemarsuddeen asti ja käydä puistokahvilassa. Riippuu siitä, onko kaunis vai huono ilma ja kuinka lapsi jaksaa. Maanalaisella ja  raitiovaunulla 7N on helppo liikkua lapsenkin kanssa. Olen käynyt lasten kanssa myös kierroksella kuninkaanlinnassa ja sen aarrekammiossa kellarissa. Kiertoajelulla vesibussissa tutustuu Tukholmaan mainiosti eikä lapsen jalat väsy kävellessä (audioopasteet myös suomeksi), lippuja saa mm. Turisti-informaatiosta Centralstationilla. Tukholma on minun kokemuksieni mukaan hyvin  lapsiystävällinen, eikä kalliskaan, kun pakkaa reppuun eväitä ja pitää taukoja ihastuttavissa paikoissa.  Olen varma, että sinäkin vihdoin rakastut Tukholmaan. Hauskaa lomaa!

Eau De Cologne
Liittynyt22.6.2015

Hei, 

Kiitos kattavasta infopaketista! Sadetta luvattu huomiselle ja perjantaille, mutta erityisen ihana olisi kyllä päästä ajelemaan vesibussillakin! Katsotaan riittääkö meillä aika kaikkeen mitä haluttaisiin tehdä ja nähdä, täällä taitaa nimittäin olla sittenkin enemmän kokemista kuin alunperin ajattelin :-)

Johanna, Eau De Cologne

Perjantaina oli mieheni viimeinen työpäivä saksalaisen yrityksen palveluksessa ja tänään hän aloittaa työt Ruotsissa. Saattelimme hänet eilen matkaan ja jäin miettimään:

Jos olisimme valinneet toisin, olisi muuttokuormamme lähtenyt jo viime viikolla Tukholmaan ja tällä erää purkaisin laatikoita ja laittaisin uutta kotiamme kuntoon.

Olisin kyyneleet valuen hyvästellyt Kölnin ystävät, joista lyhyessä ajassa on tullut tärkeitä ja läheisiä. Olisimme sopineet, että koitamme nähdä mahdollisimman pian jossain päin Eurooppaa ja että pidämme paljon yhteyttä. Haikein mielin olisin jättänyt ihanan työni ja työtoverit taakseni. Suomiyhteisöä myös kaipaisin, niin lämminhenkinen ja upea joukko meitä suomalaisia täällä on!

Jos olisimme valinneet toisin, olisi lapsemme joutunut uuteen päiväkotiin, luomaan uusia ystävyysuhteita ja kohtaamaan uuden kielen. Hänen olisi pitänyt myös hyvästellä hänelle joukko tärkeitä ihmisiä: Kaverit, lastenhoitaja, päiväkodin henkilökunta, uima-ja tanssikoulun opettajat. Sekä liuta muita aikuisia, joihin hän on hiljalleen kiintynyt.

Jos olisimme valinneet toisin, olisimme lähempänä Suomea ja sukulaisia, sekä siellä olevia ystäviä. Todennäköisesti näkisimme heitä nykyistä enemmän ja saisimme ehkä Suomesta lyhyen välimatkan vuoksi enemmän vieraita.

Tukholmassa aloittaisimme kaiken jälleen alusta. Koti, ihmissuhteet, työt ja kaupunki olisivat uusia. Jos olisimme valinneet toisin, olisi elämässä paljon uutta, jännittävää mutta myöskin vaikeita asioita kohdattavana.

Jos olisimme valinneet Kölnin sijasta Tukholman kotikaupungiksemme, voisinko rakastua tähän yhtä paljon kuin Kölniin tai kenties vielä enemmän?

Jos olisimme valinneet toisin, olisimmeko perheenä yhdessä enemmän? Sitä emme voi tietää, sillä mieheni uusi työ on liikkuvaa, eikä hän työskentele ainoastaan Tukholmassa. Lapsi joutuisi mahdollisesti kuitenkin tottumaan siihen, ettei isä ole niin paljoa kotona.

Olen onnellinen, ettemme valinneet toisin ja lähteneet tällä erää Tukholmaan. Elämässämme pyörähti tänään käyntiin uudenlainen arki, joka on meidän näköisemme ja juuri sellainen kuin itse haluamme.

Kommentit (10)

Ansku BCN
1/10 | 

Näitä asioita minäkin mietin toisinaan. Mitä jos olisimmekin muuttaneet Barcelonan sijaan lähelle Zurichia? Mitä jos olisimmekin muuttaneet Ranskasta takaisin Suomeen heti kolmen vuoden jälkeen, kuten oli tarkoitus, sen sijaan, että jäimme ulkomaille 14 vuodeksi, joka jatkuu edelleen? Mitä jos emme olisi lähteneet ulkomaille ollenkaan? Valintoja on aina hiukan hankala tehdä, mutta kai me olemme ihan hyvät valinnat tehneet loppujen lopuksi, ainakin olemme koko perhe tyytyväinen :). www.anskubcn.com

Eau De Cologne
Liittynyt22.6.2015

Elämässä parasta on se, että voi tehdä juuri omannäköisiä ratkaisuja. Me mietimme myös, että olisimmeko tässä vaiheessa muuttaneet takaisin Suomeen.. Mutta sekään ei tuntunut oikealta vaihtoehdolta..
Kiitos kivasta kommentista :)

Johanna, Eau De Cologne

Arja - Kodin Kuvalehti
Liittynyt12.8.2014
2/10 | 

Kaikissa isoissa päätöksissä tuppaa olemaan monta puolta! Joka kohdassa sitä varmasti tekee päätökset parhaan kykynsä ja viisautensa mukaan. Ja sitten taas joskus seuraavia päätöksiä! Mukavaa oloa teille edelleen siellä eteläisemmissä maisemissa!

S
3/10 | 

Me olemme juuri näinä päivinä valinneet toisin ja lähteneet koko perheellä taas uuteen. Ja niinpä mietin samoja asioita kuin sinä, mutta päinvastoin: entä jos olisimme jääneet? :)

Vierailija
5/10 | 

Minä olen asunu Tukholmassa 30v, viihdyn tosi hyvin , ikinä ei ole tekemisen puutetta ja Tukholma on kaunis ja siisti kaupunki. Mutta en suosittele Tukholmaan muuttamista , ihmiset tosi stressaantuneita, epäystävällisiä varsinki arkielämässä. Joka vuosi kun käyn Vaasassa niin ihmettelen ihmisten ystävällisyyttä ja rauhallisuutta .

Eau De Cologne
Liittynyt22.6.2015

Hei, Tällä erää toivonkin, että jäisimme Kölniin pysyvämmin. Tukholma on kyllä kaunis kaupunki, mutta rento kölniläinen elämänmeno kiehtoo. Vaikka toki täälläkin omat huonot puolensa on..

Johanna, Eau De Cologne

Seuraa 

Rakkaudesta Suomeen, rakkaudesta uuteen kotikaupunkiin -ja maahan(kin). Hausfraun arjen pohdintoja, kokemuksia, havaintoja & pientä kipuilua.

Tervetuloa mukaan blogimatkalle!

Podcast: https://soundcloud.com/user-945742987

Instagram: johannacologne

Facebook: Klikkaa tästä

Sähköposti: eaudecologne.blogi@gmail.com

Twitter: @EauDeColBlogi

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016

Kategoriat