Kirjoitukset avainsanalla Syksy

Lyhyen Saksan- asumisen oppimäärällä, uskallan väittää syksyn olevan paras vuodenaika täällä päin Eurooppaa. Tai ainakin meillä Kölnissä on. Viime vuonna paistattelimme päivää T-paidoissa aina lokakuun loppuun saakka ja nautiskelimme ulkoilmaelämästä lähipuistossa joskus myöhäiseen iltaakin asti. Syksy hemmotteli meitä suomalaisia. Tällaisia syksyjä emme olleet Suomessa viettäneet.

Lokakuun ensimmäinen perjantai-ilta ravintolan terassilla illan hämärtyessä, kynttilän valossa lempijuomaa siemaillen ja Kölniä rakastaen. Tämän elämästä nautiskelijan mieli ei paremmasta tiedä. Kulunut kesä oli vaihtelevasti kuuma, sateinen ja osittain kylmä. Kun taas syyskuu oli sään puolesta armollinen ja lempeä (mikäli mukaan ei lasketa kylmiä öitä sisällä kotona). Lokakuulta odotan paljon.

Nyt minä nautin: Näistä pienistä hetkistä, tunnelmallisuudesta, hämärästä, kynttilän valosta, lempeistä iltatuulista ja terasseista. Nautin syksystä, en valita. Talvi tulee niin nopeasti.

Kommentit (1)

TeijaK
1/1 | 

Itse kaipaan aivan hurjasti Saksan kevättä! Nopeasti lämmittävää aurinkoa, ihanaa kukka- ja väriloistoa! Mutta toki syyskuu ja +30 astetta oli myöskin hieno kokemus! ? Tänä syksynä ei ole tosin Suomessakaan ollut valittamista. Sanoinkin juuri, että tämähän alkaa näyttämään varsin Saksan mallilta, kun osa koululaisista hipsuttaa kouluun huppareissa ja ilman pipoja ja hanskoja marraskuussa! ?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hemmottelua ja rentoutumista arjen keskellä. Kaksi asiaa, joista olen oppinut kotirouva-ajalla nauttimaan. Ja olen antanut itselleni luvan nauttia. Ennen hausfrau- pestiä ehdin olla työelämässä 16-vuotiaasta saakka, äitiyslomaa lukuunottamatta yhtäsoittoa 15- vuotta. Se, että voikin joskus arkena ottaa vähän löysemmin, on tuntunut oudolta.

Olen aina tykännyt kokata, järjestää kissanristiäisiä tai kutsua ihmisiä muuten vaan kylään. Tänään sain lounasseuraa ystävästäni Katjasta. Syksyinen ilma kehoitti sosekeiton laittoon ja sainkin aikaiseksi yllättävän hyvää Kukkakaali-palsternakkakeittoa. Höysteenä inkivääriä, suolaa, pippuria, persiljaa ja kermaa. Sosekeitot voisikin saada pysyvämmän paikan meidän perheen ruokalistoissa.

 

Jälkkäriksi suomalaista; leipäjuustoa ja enoni Kuusamosta poimimia hilloja. Jos itse saa vähän kehaista, niin hyvät oli lounaskestit!

 

 

 

 

 

Kommentit (0)

Seuraa 

Rakkaudesta Suomeen, rakkaudesta uuteen kotikaupunkiin -ja maahan(kin). Hausfraun arjen pohdintoja, kokemuksia, havaintoja & pientä kipuilua.

Tervetuloa mukaan blogimatkalle!

Podcast: https://soundcloud.com/user-945742987

Instagram: johannacologne

Facebook: Klikkaa tästä

Sähköposti: eaudecologne.blogi@gmail.com

Twitter: @EauDeColBlogi

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016

Kategoriat

Instagram