Kirjoitukset avainsanalla kuntosali

Lähes kolmen vuoden tauon jälkeen, olen hankkinut itselleni jäsenyyden kölniläiseltä kuntosaliketjulta. Nyt on kaksi kuukautta jumppahuumaa takanapäin ja olen äärettömän tyytyväinen, että ylitin tammikuussa aika korkeaksi kasvaneen "kun vain saisi aikaiseksi hommata" - kynnyksen. 

Jäsenyyteen piti sitoutua vähintään vuodeksi ja kuukausittainen tiliveloitus on 15,99 e. Tämä kattaa kaikki tarjolla olevat jumpat sekä ison kuntosalin. Jos oikein haluaisin pröystäillä, voisin tähän päälle vielä ostaa 3,99 euron kuukausittaisella lisämaksulla suihkujen käytön ja vedet automaatista. 

Hauskan huomion olen muuten tehnyt saksalaisten salikäyttäytymisestä: Salille tullaan yleensä suoraan jumppavaatteet päällä. Helmikuun kylmissä sateissa haukoin toppavaatteissa henkeäni, kun esimerkiksi miehet pyöräilivät shortseissaan salin eteen. Lokeroihin heitetään nopeasti kaikki ylimääräinen ja sitten aletaan pumppaamaan. Pukuhuoneessa ei juurikaan ole ruuhkia. Tähän helppoon jumppavaate- moodiin olen itsekin hiljalleen kääntynyt.

Ainakin yhden samankaltaisuuden olen vihdoin löytänyt saksalaisista ja suomalaisista. Se on nimittäin jumpissa näkyvä takariviin tungeksiminen. Ohjaajan kehoitukset eteenpäin tulemisesta kuulostavat kovin tutuilta Suomen jumppa- ajoilta. 

Itse haluan aina hytkymään mahdollisimman eteen. En siksi, että olisin jotenkin todella timmissä kunnossa, enkä siksi, että olisin kovin taidokas tai minulla olisi viimeisimmän muodin mukaiset jumppa-asut. Minä heilutan allejani ja extrakilojani mielellään eturivissä sen vuoksi, että näen ja kuulen ohjaajan hyvin. Etenkin täällä Saksassa tämä näkemispuoli on korostunut, koska kielipuolena en vain ymmärrä kaikkia ohjeita. 

Tämän hetken oma ehdoton jumppaykkönen on Zumba. Olin aluksi epäileväinen sen suhteen, että voiko näin edullisessa keskuksessa jumpat ollaan mistään kotoisin. Mutta ohjaajat ovat hyviä ja osaavat hommansa eli rahalle todellakin saa vastinetta. Kuntosalia en ole vielä käyttänyt, mutta laitteet näyttävät priimatavaralta. 

Tuntuu huikean hienolta nauttia jälleen liikkumisen ilosta ja sen tuomasta hyvästä olosta.

"Täältä tullaan kesä!", huutaa (toivottavasti) kapeneva vyötäröni.   

 

 

 

Kommentit (1)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Rakkaudesta Suomeen, rakkaudesta uuteen kotikaupunkiin -ja maahan(kin). Hausfraun arjen pohdintoja, kokemuksia, havaintoja & pientä kipuilua.

Tervetuloa mukaan blogimatkalle!

Podcast: https://soundcloud.com/user-945742987

Instagram: johannacologne

Facebook: Klikkaa tästä

Sähköposti: eaudecologne.blogi@gmail.com

Twitter: @EauDeColBlogi

Teemat

Blogiarkisto

2017
2016

Kategoriat

Instagram